25 / 04 / 2024

Emlak Konut'un 3 yeni projesi satışa çıkıyor!

Emlak Konut'un 3 yeni projesi satışa çıkıyor!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, yaklaşık 5 bin konuta denk gelen üç projeyi yakında satışa çıkaracaklarını söyledi.



 

Türkiye İçin Kazanç Vakti” kampanyasına vatandaşın ilgisinin yoğun olduğunu söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, bu yıl içinde yeni ihale yapmayacaklarını belirtti.

Ancak yaklaşık 5 bin konuta denk gelen üç projeyi yakında satışa çıkaracaklarını söyleyen Hakan Gedikli, satışa çıkacak bu projeler arasında Galatasaray’ın Riva arazisindeki projesi ile Halkalı ve İzmir’deki projelerinin yer aldığını belirtti. Yeni Şafak gazetesinden Emine Açar'ın haberine göre, Gedikli, ihale edilmemiş arsa portföyünün ise 4.5 milyar lira olduğunu kaydetti. Şirket THY Gayrimenkul ile birlikte yapacağı 10 bin konutu içeren projeye de bu sene içinde start verecek. THY çalışanlarından kısa sürede 12 bin talebin oluştuğu projenin ilk etabında 4 ila 5 bin konut olacak.

Duran şantiyemiz yok, gecikme beklemiyoruz

Son dönemde sektöre yönelik olumsuz algının arttığı ve Emlak Konut GYO ile ilgili iş yapan yüklenici firmaların da kulislerde yer aldığı iddiaları üzerine ise Gedikli, duran şantiyelerinin olmadığını söyledi. Hasılat paylaşım modeliyle iş yaptıkları firmalarda sorun olmadığını belirten Gedikli, “Duran bir şantiyemiz yok. Projelerin teslim tarihinde de bir gecikme beklemiyoruz” yorumunu yaptı.

Yurt dışına temsilcilik

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yurt dışına açılma planları da sürüyor. Bunun için çalışmaları hızlandırdıklarını söyleyen Gedikli şöyle konuştu: “Yurtdışına açılarak hareket kabiliyetini artırmayı amaçlıyoruz. Satış ve temsilcilik üzerine bir ofis açacağız. Bunun hangi ülkede olacağı konusunu araştırıyoruz. Ayrıca yurt dışı fuarlarına katılımı sürdüreceğiz.”
 


Geri Dön