25 / 04 / 2024

Emlak pazarı 28 milyara ulaştı!

Emlak pazarı 28 milyara ulaştı!

CNR Holding, 28 milyar lirayı aşan pazar büyüklüğü ile ekonominin yükselen yıldızı emlak sektörünün önde gelen aktörlerini Emlak Fuarı'nda buluşturdu. Emlak sektörünün gelecek yıllarda da gelişim gösterecek...



CNR Holding, 28 milyar lirayı aşan pazar büyüklüğü ile ekonominin yükselen yıldızı emlak sektörünün önde gelen aktörlerini Emlak Fuarı'nda buluşturdu.


TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, 2012 yılında yüzde 14 büyüyen ve 28,1 milyar TL'lik pazar büyüklüğüne ulaşan emlak sektörünün gelecek yıllarda da gelişimini sürdüreceğini söyledi. Nüfus artışı ve gecekondu ıslahı gibi nedenlerle konut sektörünün artan bir ivme ile talep sunduğunu anlatan Şahin, 'Başlatılan konut seferberliği alt ve orta gelir grubuna hitap ederek, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştı' dedi.


1 MİLYONLUK HEDEF


Türkiye'de halen 3,2 milyon hane halkının kiracı durumunda bulunduğunu belirten  TOKİ  Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, konut üretiminin gerçek talep üzerine yerine getirildiğini, güçlü bir finans sistemi ile desteklendiğini anlatarak, 'Sektörü 'balon' lafları ile tedirgin etmemeliyiz' diye konuştu. TOKİ'nin ürettiği 500 bin konut hakkında ayrıntılı bilgiler veren Şahin, hedeflerinin 2023 yılında 1 milyon konuta ulaşmak olduğunu açıkladı. Şahin, 2023 yılına kadar Türkiye'nin 7,5 milyon konut üretmesi gerektiğini belirtti.


Hedefleri büyütecek projeler


TOKİ'nin sektördeki pazar payının yüzde 8-10 arasında bulunduğunu, bu pazar payı ile emlak piyasasını düzenlediğini, ama bu oran ile özel sektörün önünü tıkamadıklarını söyleyen Şahin, CNR tarafından düzenlenen Emlak Fuarı'nın karar vericilere büyük katkı sağlayacağını ve sektörün hedeflerini büyüteceğini kaydetti.


Geri Dön