28 / 03 / 2024

Emlak projeleri fuarda yok sattı!

Emlak projeleri fuarda yok sattı!

Suudi Arabistan başta olmak üzere Orta Doğu ve de Körfez ülkelerinin yoğun ilgi gösterdiği Emlak 2013 Fuar'ı, yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü...



Türkiye'nin önde gelen konut projelerinin sergilendiği CNR Emlak 2013 Fuarı, yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. CNR EXPO Yeşilköy’de 05-08 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuar, Suudi Arabistan başta olmak üzere çok sayıda Orta Doğu, Körfez ve AB ülkelerinden gelen yatırımcıları ağırladı. Fuarı 4 bin 513'ü yurt dışından olmak üzere toplamda 19 bin 325 profesyonel ziyaret etti. 


CNR Holding kuruluşu Sine Fuarcılık tarafından düzenlenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut GYO ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü desteğinde gerçekleştirilen fuara, Suudi Arabistanlı yatırımcılar, ceplerine 500 milyon dolar koyarak  geldiler. Aralarında Bin Ladin, Al Amuodi gibi sektörün öncü gruplarının da yer aldığı firmalar  önümüzdeki yıl bu paranın 3 katı ile fuara alım için geleceklerini söylediler.


Emlak 2013 Fuarı’na gelen Arap yatırımcılar yatırım için daire, oturum için ise villalara ilgi gösterdiler. Fuarda, Araplara, Sapanca, Bursa ve Yalova bölgelerinden çok sayıda villa projeleri satıldı.Fuar kapsamında Türkiye’ye gelen yatırımcılar yalnızca fuarda iş bağlantıları yapmakla kalmadılar. Yatırımcılar 3.köprü, Kanal İstanbul projelerine yakın yerlerde arsa avına çıktılar.

Fuarın 2. gününe Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'un yeğeni prens Ahmad Bandar Al- Sider ziyareti damga vurdu. Suudi Arabistan Kraliyet ailesini temsilen fuara katılan Ahmad Bandar Al- Sider, tarım ve gayrimenkul yatırımı yapacağı arsalar için fuardaki projeleri tek tek inceledi.

 

Fuara sanat dünyasından isimler de ilgi gösterdi. Kutsi, Berksan, Hande Yener ve Alişan'ın aralarında yer aldığı ünlü simalar, CNR Emlak Fuarı'nda projeleri yerinde inceleyerek ev baktılar.

 


Geri Dön