19 / 04 / 2024

Emlak sektörü çalışanları hedeflerini nasıl belirlemeli?

Emlak sektörü çalışanları hedeflerini nasıl belirlemeli?

Gayrimenkul danışmanı Onur İrtem, emlak sektörü çalışanları için tavsiyelerde bulundu. Sektör çalışanlarına, ilk önce kendilerine bir sistem ve model bulmaya çalışmalarını ve kendilerini motive edecek olan sebepleri keşfetmelerini söyledi...



Emlak sektöründe çalışanlar bu işi neden yaptıklarını, yani bu işi yapmak için onları motive edecek olan sebepleri keşfetmeliler. 

Posta'da yer alan habere göre; Emlak sektöründe çalışanlar bu işi neden yaptıklarını ve nasıl motive olduklarını bulmalılar. Daha sonra ise bu nedenleri gerçekleştirmek için kazanmaları gereken parayı nasıl kazanacaklarını yani bu yolculuktaki sistem ve modellerini tespit etmeliler. Peki bunlar nasıl yapılır?

Gayrimenkul danışmanı Onur İrtem sektör çalışanlarına şu tavsiyeleri verdi:

"İlk olarak kendilerine bir sistem ve model bulmaya çalışma, yani deneme yanılma yönetimi ile hareket etmek yerine, başarısı ispatlanmış olan sistem ve modeller üzerinden hareket etmeliler. Aksi durumda zaman, para ve motivasyon kaybı yaşarlar. Bu konuda koçluk ve eğitim desteği almaları çok ama çok önemli. Sonrasında ise yıl sonunda ulaşmak istedikleri hedef için ayda kaç satış yapmaları gerektiğini, bu satışları yapabilmek için almaları gereken portföy sayısını, bu portföyleri alabilmek için yapmaları gereken randevu sayısını ve bu randevuları yapabilmek için de yapmaları gereken ilk temas sayısını belirlemeleri gerekli. Asıl önemli olan ise bu rakamlar konusunda onları ölçülebilir tutacak bir partnerlerinin olması! Çünkü hangi rakamlar tutuyor? Neyi iyi yapıyor? Neyi daha iyi yapması gerekiyor? Bu nokta da dışarıdan bir gözden destek almak önemli. Teknoloji ise bu işin bambaşka bir boyutu, bir emlakçı veri tabanı kadar güçlüdür. Doğru ve iyi kategorize edilmiş bir veri tabanı oluşturmak, bunu sürekli olarak beslemek ve düzenli dokunuşlar yapabilmek, alıcı ve satıcı için ip uçları üretebilmek teknolojiyi ancak etkin kullanmakla sağlanabilir."

Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı arasındaki farklar!


Geri Dön