28 / 03 / 2024

Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı arasındaki farklar!

Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı arasındaki farklar!

Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı kime denir? Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı ne iş yapar? İşte emlakçı ve gayrimenkul danışmanı arasındaki farklar...



Emlakçı ve gayrimenkul danışmanının çoğu zaman aynı işi yaptıkları düşünülüyor. 

Aslında profil olarak her ikisi de aynı işi yapıyor gibi görünse de aslında emlak sektöründe kimler aracı konumunda, kimler bu işin danışmanlığını yapıyor bunun fark edilmesi gerekmekte. Posta'da yer alan habere göre; Gayrimenkul Danışmanı Onur İrtem, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı arasındaki farklar!

Gayrimenkul danışmanı Onur İrtem, danışmanlık hizmetinin emlakçılıktan farkını şu şekilde anlattı: 

"Bu hizmet pek çok süreci kapsar. Bunlar; ihtiyaç analizi, alternatiflerin hazırlanması, pazarlama, raporlama, teklif alma ve müzakere süreci, banka kredi süreçleri, tapu süreçleri, portföyü yani mülkü sunuma hazırlama, profesyonel fotoğraf ve video çekimi, rakip pazar analizi ve doğru fiyatın belirlenmesi gibi.. Dolayısıyla böyle bir hizmetin verilebilmesi için, öncelikle bu işin eğitimini almak gerekir. Fakat bu eğitim mezun olunan bir eğitim programı gibi düşünülmemeli. Bilgi birikiminin sürekli güncel tutabilmesi ve proaktif hareket edebilme kabiliyetine sahip olunması şeklindedir. Peki bu işi herkes yapabilir mi? Bu mesleği herkes yapabilir, çünkü yapılması gerekenler basit ama bu kolay olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü bu meslekte başarılı olabilmek için yapılması gerekenlerden birçoğu kişinin konfor alanından taviz vermesini gerektirebilir. Oldukça fazla emek ve sabır isteyen bu sektörde kişinin bu işi neden yapmak istediğinin farkında olması, en az sabırlı ve istikrarlı olması kadar önemlidir."

Gayrimenkul danışmanı ne iş yapar? Ne kadar maaş alır?


Geri Dön