25 / 04 / 2024

Gayrimenkul danışmanı ne iş yapar? Ne kadar maaş alır?

Gayrimenkul danışmanı ne iş yapar? Ne kadar maaş alır?

Gayrimenkul sözcüğü taşınmaz mal anlamını taşımaktadır. Emlak sektöründe de sık sık kullanılan bu kelime değerli ve taşınmayan varlıklar anlamındadır. Peki, gayrimenkul danışmanı nedir? Gayrimenkul danışmanı ne iş yapar?



Gayrimenkul sözcüğünü herkes hayatında bir kez duymuştur. İnşaat sektöründe ve emlak sektöründe 'gayrimenkul' sözcüğü sıklıkla kullanılır. Marmara Gazetesi'nde yer alan habere göre, gayrimenkul, değerli ve taşınmaz varlıklar anlamını taşır. Peki gayrimenkul danışmanı nedir? Gayrimenkul danışmanı ne iş yapar?

Gayrimenkul Danışmanı Nedir? Ne İş Yapar? 

Gayrimenkul danışmanı, ev ve arsa gibi gayrimenkullerin satışıyla veya kiralanmasıyla ilgilenen, görevli kişiler. Müşterilerin isteklerine göre, onlara almak istediği mülk hakkında bilgi verir ve müşterileri yönlendirirler. Çoğu zaman emlak ofislerinde görülen bu görevlilerin çalışma alanları sadece emlak ofisleri değildir. İnşaat firmalarında konut projelerini tanıtmak ve pazarlamak gibi işlerde de çalışabilen gayrimenkul danışmanı, dükkân, ofis ve arsa gibi yerlerde de görevli olabilir. 

Gayrimenkul danışmanlarının bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Bu özelliklerden bazıları şu şekilde: 

Müşterilerle güler yüzle ilgilenmek, 

Müşteriyi dikkatli bir şekilde dinlemek ve özenle ilgilenmek, 

Kişisel bakımına dikkat etmek ve genel itibariyle iş ahlakına sahip olmak. 

Bu özelliklerin istenmesinin nedeni gayrimenkul danışmanlığı yapan kişinin sürekli olarak müşterilerle iletişim halinde çalışıyor olması.

Gayrimenkul danışmanı amaç olarak müşterinin isteklerini doğru bir şekilde karşılamak, istediklerini almalarına yardımcı olmak. Bu iş dalında çalışabilmek için kişinin ikna kabiliyetinin de iyi olması gerekir. İş alımlarında şans artırmak ve kolay iş bulabilmek için danışmanlık diplomasının olması büyük avantaj sağlar.

Gayrimenkul Danışmanı Maaşı Nelere Göre Değişkenlik Gösterir?

Gayrimenkul danışmanlarının aldığı maaş merak edilen konulardan biri. Bu mesleğin kazançlarını hesaplamak kolay değil. Çünkü bazı faktörlere göre değişebilmekte, bu yüzden sabit bir gelir söylemek mümkün değildir.

Maaş konusunda en önemli faktörlerden biri çalıştığınız konum. Örneğin küçük bir yerdeki emlak bürosunda aldığınız maaş, büyükşehirde bir emlak bürosunda çalıştığınızda aldığınız maaştan daha az olabilir. Eğer yüksek fiyatlı mülkler salan bir yerde çalışıyorsanız komisyonlarınız fazla olursa, kazancınızda daha fazla olur. Diğer etkenlerden biri ise iş yerinin kendi koyduğu kurallar. İş yeri kuralları, çalışma stilleri değişebiliyor.


Geri Dön