26 / 04 / 2024

Emlak sektörü tarihi kampanyada bir araya geliyor!

Emlak sektörü tarihi kampanyada bir araya geliyor!

Emlak sektörü Türkiye'nin geleceğine ve güçlü ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak yeni bir tarihi kampanyaya daha imza atıyor. 



Emlak sektörü Türkiye'nin geleceğine ve güçlü ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak yeni bir tarihi kampanya imza atacak. Sektörün önde gelen kuruluş ve şirketlerinin hayata geçireceği yeni kampanya ile vatandaşların daha uygun koşullarda konut sahibi olmalarının yanı sıra yatırımlarının da milli ekonomimize katkı sağlaması amaçlanıyor.

Gayrimenkul sektöründeki bu tarihi kampanyaya dair detaylar T.C Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un teşrifleriyle 28 Ağustos 2018’de (yarın) düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.

Tarihi kampanyanın açıklanacağı toplantıya; Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Keleş, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, İlbank Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetkin, KONUTDER Başkanı Altan Elmas, İNDER Genel Başkanı Nazmi Durbakayım, İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, TMB Başkanı Mithat Yenigün katılacak. 

Faizler 0.98'e düşürülecek

Gayrimenkul sektörü temsilcileri konut stoklarını eritmek ve sektörü yeniden canlandırmak adına düğmeye bastı. Yarın açıklanacak olan tarihi kampanya kapsamında firmalar bankalar olmadan kendi bünyelerinde 120 aya kadar faizi 0.98’e çekecekler. 

Tarihi kampanyada diğer bir önemli hamle ise konut fiyatlarında yüzde 10 ile 20 arasında indirim yapılması. Yüzde 20 olan peşinat oranın da yüzde 10’a çekilmesi kalan farkın ara ödemeler şeklinde alınması da hedefleniyor. Kampanyanın 2 ay sürmesi planlanıyor.


Geri Dön