19 / 04 / 2024

Emlak sektörü yakında 'aile gayrimenkul danışmanları'yla tanışacak!

Emlak sektörü yakında 'aile gayrimenkul danışmanları'yla tanışacak!

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, yakın zaman içinde aile doktorları, aile avukatları gibi aile gayrimenkul danışmanlarının görülmeye başlanacağını söyledi.



Gayrimenkul pazarlama sektörü hızla büyüyor. 2001 krizi döneminde açığa çıkan nitelikli iş gücünü oluşturan günümüz yatırımcıları, kendi işlerini kurmaya karar vererek gayrimenkul pazarlama sektörüne girdi. Bu akımla birlikte geçmişte güven sorunu yaşayan gayrimenkul yatırımcılarının daha profesyonel görüntüye sahip ve vizyon sahibi kişilerle alım-satım işlemlerini gerçekleştirmek istemeye başladı. 


Bu süreçle beraber kurumsal gayrimenkul pazarlama sektörünün de büyümeye başladığına dikkat çeken ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, “Günümüzde pazarlama, muhasebe, satış destek gibi departmanları barındıran, sosyal ve dijital medya gibi pazarlama süreçlerini yöneten gayrimenkul yatırım şirketleri oluşmaya başladı. Artık kişiler barınma ihtiyaçlarını karşılayacak bir yatırım yapmaktan çok, küçük yatırımlarını değerlendirmek için tarla ya da 1+1 bir konut alıyor. İş adamları da sanayi ve ticari faaliyetlerini devam ettirmek ya da mevcut yatırımlarını büyütmek için profesyonel gayrimenkul danışmanlığına ihtiyaç duyuyor. Gayrimenkul pazarlama profesyonelleri de bu ihtiyaçlara hızlı ve net geri dönüşler vermenin yanı sıra, yatırımların doğru yönlendirilmesini sağlıyor” diye konuştu.


2001 yılında yaşanan kriz sonucunda işini kaybeden nitelikli işgücünün yarattığı gayrimenkul danışmanlarıyla birlikte algısı farklılaşan sektörün artık emlakçılıktan çok, yatırımları yönlendiren profesyonel hizmet veren bir sektör haline dönüştüğüne dikkat çeken Baygan, zaman içinde aile doktorları, aile avukatları gibi aile gayrimenkul danışmanlarının görülmeye başlanacağını söyledi. Gayrimenkul danışmanlığının gerekliliğini ve neden gayrimenkul danışmanı olunması gerektiğini anlatan Baygan “Hastalanınca doktora, hukuki bir süreci yönetmek gerektiğinde de avukata nasıl gidiliyorsa, gayrimenkul ticaretinde zarar görmemek ve doğru yatırım yapmak için de gayrimenkul danışmanına gitmek gerekiyor. Yurtdışında bunun örnekleri var. İnsanların sürekli çalıştığı gayrimenkul danışmanları var. Algının değişmesi ve sektörün öneminin anlaşılması ile birlikte Türkiye’de de kişisel gayrimenkul danışmanları uygulamalarını görmeye başlayacağız” dedi.  


En karlı sektörlerin başında geliyor

Baygan,  bunun nedenlerini ise “Gayrimenkul yatırımı çok karlı, çok alternatif var. Doğru yönlendirmeyi yapacak kişi ise ancak gayrimenkul danışmanı olabilir. Üstelik bu sistemde kazanmamak söz konusu değil, gayrimenkul danışmanlığı doğru yapıldığı sürece en karlı sektörlerin başında geliyor. ERA liderlik vasfı olan, organizasyon kurup, bunu yönetebilecek ve gayrimenkul pazarlama sektörünü farklı bir şekilde yorumlayacak kişilerle iş ortaklıkları kurmayı tercih ediyor. Tüm ofislerini franchise sistemiyle açıyoruz yatırımcılarımıza yüzde 100 başarı sözü veriyoruz” şeklinde açıkladı. 


Geri Dön