25 / 04 / 2024

Emlak sektöründe hareketlilik artacak!

Emlak sektöründe hareketlilik artacak!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneğinin (TÜGEM) İzmir Şube Başkanı Onur Karademir, “Vatandaşlar düşük faizli kredi çekip konut alıyor. Satışlar hız kazanacak ve sektördeki hareketlilik artacak” diye konuştu.



2016'da kurulan ve gayrimenkul sektörünün en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM)  İzmir  Şubesi, gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında sektördeki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni Asır'dan Tolga Tekin'in haberine göre; Karşıyaka Best Western Otel'deki yaklaşık 60 gayrimenkul danışmanının bir araya geldiği toplantıda sektörel güçbirliği, bilgi paylaşımı ve dijitalleşmenin önemine dikkat çekildi. TÜGEM'in Ticaret Bakanlığı tarafından akredite edilen tek sivil toplum kuruluşu olduğuna vurgu yapan İzmir Şubesi Başkanı Onur Karademir, emlak sektöründe güçbirliği ve çözüm odaklı çalışmalarıyla çatı bir dernek olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

PİYASANIN ÖNÜ ARTIK AÇIK

Karademir, yaptığı konuşmada, "Gönüllülük esası ve mesleki dayanışma bilinciyle burada sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Amacımız bilginin paylaşarak çoğalması ve bir networking sağlamaktır. Çağın gerekliliklerine uyarak bilgi birikimi ve donanımımızı artırmaktır. Pandemi sonrasında Hazıran ayıyla birlikte işlerimiz çok şükür arttı. Haziran ayında Türkiye'de 190 bin konut satıldı. Bu rakamın 230 bin seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu. Fakat tapu sürecindeki uzamalar nedeniyle bu rakam gerçekleşmedi" diye konuştu. 

Karademir, "İzmir'de ise 11 bin 600 konut satıldı. Bu satışlar artarak devam edecektir. Çünkü inşaat firmalarının ve piyasadaki konut stoğu hala devam ediyor. Kredi imkanından faydalanan vatandaşlar gayrimenkul sektörüne yatırım yapıyor" dedi. 

BİLGİ PAYLASIMIYLA DAHA DA BÜYÜYECEGİZ

TÜGEM Danışma Kurulu Başkanı Adnan Bozbay, gerçekleştirdiği sunumda dernek üyeleri arasındaki paylaşımın artması gerektiğine dikkat çekti. Amerika'da emlak satışlarının yüzde 95'inin emlakçılar tarafından gerçekleştirildiğini, fakat bu rakamın Türkiye'de yüzde 25 seviyelerinde olduğununu anımsatan Adnan Bozbay, "Dernek olarak yaşama geçireceğimiz bir networking ile şirket gözetmeksizin herkes iş geliştirme imkanı bulabilecek" dedi. 

Konut kredisi çekecekler bu 10 maddeye dikkat!

Düşük faiz oranlı konut kredisine nasıl başvurulur?


Geri Dön