24 / 04 / 2024

Emlak sektöründe yatırım fırsatı!

Emlak sektöründe yatırım fırsatı!

Kurumsal Emlak Danışmanları- KED ve Emlak Müşavirleri Federasyonu EMFED Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Sert ve Milas Gayrimenkul ofis brokeri Şenol Sandal sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu.



Kurumsal Emlak Danışmanları- KED ve Emlak Müşavirleri Federasyonu EMFED Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Sert, ''Dünyada yaşanan coronavirüs ve pandemi sürecinde gayrimenkul sektöründe gözle görülen bir durgunluk meydana geldi. Devletimizin gayrimenkul sektörünün canlanması adına yapmış olduğu iyileştirme çabaları sonucunda gözle görülür seviyede kredi oranlarında bir düşüş yaşanmıştı. Vatandaşlarımızın belki son yılların en cazip kredi oranlarına sahip olduklarını hepimiz görüyor ve biliyoruz ve gayrimenkul yatırımı yapacak olan yatırımcılarımız ile ikametgah amaçlı konut almak isteyenler için bu fırsatı çok iyi değerlendirmelerini öneriyoruz diyerek belirtti.Her ne kadar bu Covid-19 ve pandemi süreci daha önce yaşanmamış bir deneyim olsa da Ülkemizin geçmiş yıllardaki kriz yönetimleri konusundaki deneyimleri ve bu  deneyimlerden elde etmiş olduğu tecrübelerle bu süreçte  Devletimiz  süreci çok iyi yönetmiş ve başarılı olmuştur'' dedi.

EMLAK AKADEMİ VE MİLAS GAYRİMENKUL İLE  İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI!

Başarı Anahtarı Emlak Akademi ve Milas Gayrimenkul ofisi ile işbirliği anlaşması yaptıklarından bahseden Sert,gayrimenkul sektöründe yer alacak girişimcilere yönelik hemen iş yeri açmak isteyenler veya bu sektörde bulunacak girişimciler için Milas Gayrimenkul ile yapmış olduğumuz iş birliği sonucunda, mesleki yeterlilik sınavlarını başarıyla bitirip belgesini alan girişimciler  adına hayırlı olması dileklerinde bulunarak iş birliklerinin süreceğini anlattı ve iş birliklerinin tüm sektöre ve paydaşlara açık olduklarını ifade etti.

ANAHTAR TESLİM HAZIR OFİS VE İŞ ORTAKLIĞI İMKANI:

Milas Gayrimenkul ofis brokeri Şenol Sandal, ''Gayrimenkul sektöründe yer almak isteyen girişimcilerimiz için, ofis ve  iş yeri kurulum maliyetlerine girmeyerek, hiç bir masraf  yapmalarına gerek olmadan direk  hemen bu mesleği yapmalarına ve işe başlama fırsatını tanıyoruz. Milas Gayrimenkul ofisi olarak  emlak ve gayrimenkul sektörüne yeni girecek olan adaylar ile daha önce bu bölgede veya ülkemizin farklı bölgelerinde emlak ofisi  işletmesi bulunan yada bu mesleği yapan meslektaşlarımız ile gayrimenkul sektöründe daha önce yer alarak, kanuni yönetmelikler çıkmadan önce mesleğin herkes tarafından yapılabilmesinden dolayı bu mesleği ara veren meslektaşlarımızın, taşınmaz ticareti yönetmeliğinin yürürlüğe girerek  mesleğin kamuoyunda saygınlığa kavuşması ve kazancı yüksek meslekler arasında bulunması nedeniyle, sektörde istenilen seviyeye yaklaşmasından  dolayı bu sektörden ayrılan meslektaşlarımızın bu sektörde tekrar  yer alarak mesleklerini devam etmelerini  sağlamak ve taşınmaz ticareti yönetmeliğinin gerektirdiği şartları taşıyanları  anahtar teslim kurulu ve yenilenen ofisimizde her danışman arkadaşımıza yer tahsis ederek birlikte iş ortağı olarak  onlara bu imkanı tanımaktır'' şeklinde konuştu. 

TÜM MESLEKTAŞLARA, GİRİŞİMCİLERE VE SEKTÖRE YÖNELİK MESLEKİ SEMİNERLER DÜZENLENECEK!

Eğitim her işin başında olduğu gibi bizim mesleğimizde de başarılı olmanın ana unsuru yani başarının anahtarıdır. Gelişen teknolojiler, bilginin demokratikleşmesi, tüketicinin bilgiye ulaşmasındaki imkan ve  kaynakların çoğalması  ve sürecin içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurularak ve zamanın getirdiği yenilikler doğrultusunda meslektaşlarımızın gelişimine katkıda bulunmak amacıyla sektörde uzmanlaşmış ve  bu alanda markalaşmış, ulusal ve uluslararası alanda tanınan sektörümüzün içinde bulunan emlak gurularını bölgemize getirerek meslektaşlarımızın ve sektörümüzün gelişimine katkı sunacağız'' diye konuşan Sandal, şu ifadeleri kullandı: ''Seminerlerimiz tüm sektöre ve meslektaşlarımıza yönelik ücretsiz olmakla birlikte bu meslekte yer alacak yeni emlak  danışmanları olarak bizler müşteriden daha bilgili ve donanımlı olmak zorundayız.Bizler adı üstünde danışmanız yani bildiğimiz bilgiyle bu mesleği yapan meslek bir  gurubuyuz.Tüketiciden yani müşteriden farklı düşünen ve yatırımlarını doğru yapmaları için yönlendiren  mesleğin gerektirdiği nitelikleri ve sorumlulukları taşıyarak, bilgimizle donanımlı hale gelmektir.''

PAYLAŞ PAYLAŞ PLATFORMUMUZ İLE  TÜM YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAKİ EMLAK OFİSLERİ VE MESLEKTAŞLARIMIZLA İŞ BİRLİĞİNE  AÇIĞIZ!

Milas Gayrimenkul brokeri Şenol Sandal, neredeyse bir çeyrek asırdır gayrimenkul sektöründe bulunduğunu  ve bu mesleği yaptığını söyleyerek tüm deneyim ve tecrübelerini bugüne kadar her platformda paylaştığını ve bundan sonra yine paylaşmayı sürdüreceğini ifade ederek, bundan sonra tüm emlak ofislerimizle  ve meslektaşlarımızla gerek portföy gerek müşteri kanalında paslaşıp paylaşmaya devam ederek ve bu işbirliklerini geliştirmeye daha çok önem vererek gayrimenkul sektörüne ve meslektaşlarımıza kazanç olarak ta katkı sunmaya devam edeceğiz'' dedi.

AMACIMIZ AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ SEKTÖRÜMÜZDE VE BÖLGEMİZDE CANLANDIRMAK VE YAŞATMAK!

Sandal, ''Ahilik kültürü, toplumsal huzurun ve refahın sağlamasında da önemi inkar edilemez bir gerçektir. Bizi biz yapan değerlerden birisi olan Ahilik Kültürünü sadece bizim sektörümüze değil  toplumun bütün katmanlarını yaymalıyız. Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren Ahilik Kültürünü yaşatmak hepimizin bir görevidir. Böylece hem esnaf ahlakının gelişmesi hem de toplum içinde dayanışmanın artması sağlanmış olacaktır.Milas Gayrimenkul olarak bizde sektörümüzde bu bilinç ve duyarlılıkla  ''işleriniz çoğalsın kazançlarınız bereketlensin'' mottosuyla tüm emlak ofislerimizi ve meslektaşlarımıza bu bilinçle yaklaşarak her daim iş birliklerini artırmaya çalışacağız. Çünkü gerek ekonomik olarak gerek iş kapasite yönünden zor durumda olan meslektaşlarımız var. Masraflarımız ağır ve tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs ve  pandemi sürecinin etkilediği inşaat ve gayrimenkul sektörü ile meslektaşlarımız oldu. Bizlerde bu meslektaşlarımıza portföy ve müşteri desteği vererek ayakta kalmalarına sağlayarak, işlerine katkı yaparak ve bundan sonra meslektaşlarımıza daha farklı ne gibi faydalar sağlayabiliriz diye fikir yürütüyor ,istişare ve görüşmelerde bulunuyoruz.'' diye konuştu. 

EMLAK VE MOTORLU TAŞITLAR SORUMLUSU  MYK SINAVLARI YAPILACAK!

Emlak Akademi ve Başarı Anahtarı Mesleki Sınav ve Belgelendirme  koordinatörü Mehmet Sert konu hakkında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yürütülen normalleşme eylem planı süreci doğrultusunda MYK mesleki yeterlilik belgesi sınavlarının 3  Haziran itibariyle başladığını söyleyerek Covid-19 Pandeminin ardından bölgemizde ilk mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarını gerçekleştireceklerini belirterek kayıtların sürdüğünü açıkladı. 

Emlak Danışmanlığı ve Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik  Belgesi Sınavlarını daha önce basına yaptığı ifade edilen açıklama kapsamında sınavların Haziran ayı içerisinde hemen yapılacağından bahseden Sert, “Yetki belgesi alma süresinde sona yaklaşıldığı için bir an önce Ticaret Bakanlığına yetki belgesi başvuruda bulunabilmeleri için zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi şartına dikkate alarak sektörde bulunan MYK BELGESİ almamış olanların sınava katılıp diğer eksikliklerini tamamlamaları açısından  ivedi olarak kayıt olmaları büyük önem taşımaktadır” diye konuştu. 


Geri Dön