24 / 04 / 2024

emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır

emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak işletmelerinin ruhsat şartlarının ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emlakçılar dikkat! Yarın son gün!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınabilmesi amacıyla sağlanan muafiyetler yarına sona eriyor. Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler yarından sonra geçerli olmayacak. 

Emlakçılar dikkat! 2 gün sonra sona eriyor!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınabilmesi için sunulan muafiyet kapsamında son günlere girildi. Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili tanınan muafiyetler 31 Temmuz tarihinden sonra geçerli olmayacak.

Emlakçılık yetki belgesi olmayanlar dikkat!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınması için sağlanan muafiyetlerde son haftaya girildiğine dikkat çekti. 

Emlakçılar dikkat! Yetki belgesi nasıl alınır?

Emlak sektörüyle ilgili yeni düzenleme kapsamında yetki belgesine sahip olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık faaliyeti gösteremeyecek. Peki emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır? Şartları neler?

İlkokul mezunları emlakçı olabilecek!

Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne göre artık ilkokul mezunları da emlakçı olabilecek.

Yetki belgesi olmayan emlakçılar dikkat!

Türkiye genelinde kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla emlakçıyı yakından ilgilendiren düzenleme yarından itibaren hayata geçiyor. Yönetmelik kapsamında emlakçılık için yetki belgesi almayanlar yarından itibaren emlakçılık yapamayacak.

Mersin'de kaçak emlakçılığa geçit yok!

Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, il genelinde yetki belgesi olmayan emlakçılara para cezası uygulanacağını dile getirdi.

Emlakçılar dikkat! 2021'de değişiyor!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğe göre, belgesiz işletmeler artık emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak. 1 Ocak itibariyle kabuk değiştirecek olan yönetmelik kapsamında, artık portallar emlak işletmelerinin yetki belgeleri yoksa ilanlarını yayınlayamayacak ve üye yapamayacak.

Adım adım yetki belgesi başvurusu!

Emlak sektörüyle ilgili yapılan düzenleme kapsamında artık emlak yetki belgesi olmayanlar faaliyet gerçekleştiremeyecek. Peki emlak yetki belgesi nasıl alınır 2021? İşte adım adım yetki belgesi başvurusu...

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğe göre, belgesiz işletmeler artık emlakçılık yapamıyor. Peki yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında belgesi olmayan emlakçılar artık faaliyette bulunamayacak. Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...

İstanbul’da 2 bin emlakçı mağdur oldu!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, yeni "Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik" düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aşa, "İstanbul Emlakçılar Odası'nda 2 bine yakın bir mağduriyet söz konusu" diye konuştu.  

Emlak sektöründe yatırım fırsatı!

Kurumsal Emlak Danışmanları- KED ve Emlak Müşavirleri Federasyonu EMFED Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Sert ve Milas Gayrimenkul ofis brokeri Şenol Sandal sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Emlakçılardan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde revizyon beklentisi!

Ticaret Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile emlak danışmanlara yetki belgesi uygulaması şartı getirildi. Yönetmelikte yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle sektörde faaliyet gösteren kişi ve kurumlar tarafından revizyon yapılması isteniyor.

Evea Proje Geliştirme Emlakçılık Ve İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evea Proje Geliştirme Emlakçılık Ve İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aslı Gebeş ve Ecem Erdem ortaklığında kuruldu.

Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar kepenk kapatıyor!

Konut sektöründeki hareketlilik emlakçıları da vurdu. Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar tek tek kepenk kapatıyor.

Master Emlakçılık Gayrimenkul İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Master Emlakçılık Gayrimenkul İnşaat Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Soner Kanber tarafından kuruldu.

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Bbd Bir İnşaat Ve Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu!

Bbd Bir İnşaat Ve Emlakçılık Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Recep Dayıoğlu tarafından kuruldu.

Sayar Dekorasyon İnşaat Ve Emlakçılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sayar Dekorasyon İnşaat Ve Emlakçılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhlis Sayar tarafından kuruldu.

Badia Gayrimenkul Ve Emlakçılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Badia Gayrimenkul Ve Emlakçılık Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Reyadh Kasem M. Alfarhad tarafından kuruldu.

Site Bitki Yetiştiriciliği Ve Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu!

Site Bitki Yetiştiriciliği Ve Emlakçılık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Kubilay Mücahit Değerli tarafından kuruldu.

Number One Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu! 

Number One Emlakçılık Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de Zekeriya İsmail tarafından kuruldu.

Tna Mimarlık İnşaat Gıda Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Tna Mimarlık İnşaat Gıda Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de Ahmet Tuna, Azat Tuna ve Dşyar Tuna ortaklığında kuruldu!

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Fatih’de Imad Eddin Alayoubi tarafından kuruldu.Fatih’de Imad Eddin Alayoubi tarafından kuruldu.

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Imad Eddin Emlakçılık Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Fatih'te Imad Eddın Alayoubı tarafından kuruldu.

emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır Haberi

emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak işletmelerinin ruhsat şartlarının ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taşınmaz ticareti gerçekleştirilen iş yerlerinde aranacak niteliklerle ilgili düzenleme 30 Temmuz'da 31553 karar numarası ile resmi gazetede yayımlandı. Düzenleme kapsamında, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik çerçevesindeki düzenlemeyle emlak işletmeleri için koşullar 31 Temmuz 2022'ye kadar ertelendi.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, şunları kaydetti:

“Taşınmaz ticareti hakkında yönetmeliğin ilk düzenlemesinde yetki belgesi alınabilmesi için işletmelerde aranan şartlar belirtilmiş ve bunların Ticaret İl Müdürlükleri tarafından kontrol edilmesi düzenlenmişti. Daha sonra revize edilen yönetmeliğe göre ruhsat şartlarının artık yetkili idarelere devir edilmişti. Yapılan düzenleme sonrasında 31 Temmuz 2021’de biten süre 1 yıl uzatılmış oldu.”

İşletme İkamet Amacıyla Kullanılamaz

Taşınmaz ticareti...