25 / 04 / 2024

Emlak şirketleri, 2. el yönetim hizmeti verecek

Emlak şirketleri, 2. el yönetim hizmeti verecek

Emlak şirketleri, yatırım amaçlı alınan ancak kiralanamayan sitelerde oluşan kaosu önlemek için 2. el yönetim hizmeti verecek



İstanbul, son 10 yılda büyük bir konut hamlesinin içine girdi. Şehrin bazı bölgeleri bu hamleden yeni nasibini alan yerler arasında geliyor. Kartal, Pendik, Tuzla, Kurtköy bölgesi de bu hamleden yeni nasibini alan yerler arasında geliyor. Bölgenin birçok yerinde devam eden inşaat projeleri bir yandan umut verirken diğer taraftan da 'bu konutlar tamamlandığında ne olacak' sorusunu akla getiriyor. Bunun nedeni bölgede yeni yapılan projelerde alınan konutların yüzde 60'a yakınını yatırım amaçlı alınması. Pendik-Kurtköy bölgesinde çalışan Remax Mega ofisi sahibi Suat Şahin de bu konutlar tamamlanlığında site sakinlerini bekleyen problemler konusunda uyarıyor.

İnşaat tamamlandıktan sonra hizmet verecek
Pek çok projenin inşaat aşaması tamamlandıktan konutların yönetimi konusunda sıkıntı yaşadıklarına değinen Şahin, inşaat şirketlerine projelerini tesliminden sonra 2. el yönetim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini söylüyor.

Uçurumdan kurtarıyoruz
Şahin, "Aidatlar devreye girince, yatırım için alınan daireler kiralanamamışsa hızlı bir satış başlıyor. Biz onları bu uçurumun kenarından kurtarıyoruz" diyor.

Tümör gibi istisna fiyatlar var
Şahin, Dumankaya ve Ağaoğlu'nun bölgedeki projelerinin 2. el satışını aldıklarını kaydederek "2. ellerin kurumsal firmalar tarafından yönetilmesi gerekir. Yoksa bu tüm siteyi ve projeyi etkiler. Düşük bir fiyat duyulduğunda, biz buna tümör diyoruz, bunu ev sahibiyle görüşüyoruz. "Bu işi bir yöneten olmazsa projeler kısa zamanda bir Salı Pazarına dönecek" diyor.
Sabah Emlak


Geri Dön