23 / 04 / 2024

Emlak tercihlerini Zingat Bana Ev Bul diyenler belirledi!

Emlak tercihlerini Zingat Bana Ev Bul diyenler belirledi!

Zingat'ın ücretsiz Bana Ev Bul hizmetinden faydalanarak zahmetsizce ev satın alan ya da kiralayanlar gayrimenkul trendlerini belirledi.



Zingat'ın ücretsiz Bana Ev Bul hizmetinden faydalanarak zahmetsizce ev satın alan veya kiralayanlar gayrimenkul trendlerini belirledi.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Zingat Bana Ev Bul diyenlerin yüzde 50'si 100 bin ila 300 bin TL arası bütçeyle, yüzde 48'i 2 oda 1 salonlu konut aradı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye genelinde en çok satılık ev aranan ilçeler de Beylikdüzü, Çankaya ve Kadıköy oldu.

Haziran ayı ve sonrası yeni normal hayata geçişle birlikte konut almak ya da kiralamak isteyenlerin il, ilçe, fiyat aralığı ve oda sayısı tercihleri incelendiğindede ortaya değişen emlak trendleri çıktı.

Evde Kal döneminin yoğun olarak yaşandığı mart-haziran ayları arasında kiralık arayanlar yüzde 60, satılık arayanlar yüzde 40 şeklindeydi.

Haziran-temmuz aylarını kapsayan yeni normale geçişte de her 10 kişiden 4’ü kiralık, 6'sı ise satılık ev arayışına girdi.

Bir başka deyişle, her 10 kişiden 6'sı ev kiralamak yerine satın almayı seçti.

Bu dikkat çekici değişimin temelinde de bankaların konut kredi faiz oranlarındaki düşüş ve Evde Kal sürecinde görmeden konut satın almak istenmemesi bulundu.

Zingat Bana Ev Bul ücretsiz hizmetini kullananları toplamda dört tercih bekliyor: O tercihler şu şekilde: "Satılık arıyorum, Kiralık arıyorum, Satmak istiyorum ve Kiraya veriyorum"

Haziran-Temmuz'da satılık arıyorum diyenlerin ilk 10 favori ilçesi Beylikdüzü, Çankaya, Kadıköy, Çekmeköy, Şahinbey, Bodrum, Buca, Nilüfer, Keçiören ve Çukurova oldu.

Düşük faiz ortamı ve kampanyalarla tarihi rekorlar kıran konut satış rakamları en çok satılık ev aranan şehirleri de işaret etti.

Bu dönemde en çok satılık ev aranma oranlarında yüzde 37 ile İstanbul ön plana çıktı. İstanbul’u yüzde 9'la İzmir, yüzde 8'le  Ankara  takip etti.

Zingat'ın yaptığı inceleme, Bana Ev Bul hizmetini kullanarak ev arayanların bütçe aralığını da ortaya çıkardı.

Haziran ve temmuz aylarında ev arayanların yüzde 50'si 100 bin ila 300 bin TL, yüzde 36'sı 300 bin ila 600 bin TL, yüzde 10'u 600 bin ila 1 milyon TL ve yüzde 4’ü de 1 milyon TL ve üzeri fiyat aralığında ev aradı.

4 milyon lira ve üzerinde bütçeyle ev satın alma talebi de sadece İstanbul ve Muğla için yaşandı.

Aynı dönemde satılık konutlarda yüzde 48’lik çoğunluk 2 oda 1 salon konut tercih ederken, 3 oda 1 salonlar yüzde 38, 1 oda 1 salonlar yüzde 8, 4 oda 1 salonlar ve üzeri konutlar ise yüzde 6 seviyesinde talep gördü. 


Geri Dön