25 / 04 / 2024

Emlak vergileri 2.taksit 2020!

Emlak vergileri 2.taksit 2020!

Her yıl İki taksitte ödenen emlak vergisi için birinci taktisi mayıs ayında ödendi. İkinci İkinci taksit ödemeleri ise kasım ayında yapılacak. İşte Emlak vergileri 2.taksit 2020...



Gayrimenkul sahibi olan vatandaşlar 2002 yılı emlak vergisi ödemelerini ilkbahar döneminde yaptılar. Vergi ödemelerinin ikinci taksitleri ise kasım ayında başlayacak. Düzenli ödenmediği durumda her ay için yüzde 1.6 faiz uygulanıyor. Her sene belediyeler tarafından toplanmakta olan emlak vergisini ister tek seferde ister iki taksitle de ödeyebiliyorsunuz. 

Emlak vergileri 2.taksit 2020

Yılda iki kere olmak üzere emlak vergisinin ilk taksiti mayıs, ikinci taksidi ise kasım ayında ödenmesi gerekiyor. 

Emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisine konu olan taşınmazlara her sene "yeniden değerleme oranı" uygulanarak emlak vergisi hesaplaması yapılıyor. Vergi hesabı, konutun bağlı bulunduğu belediyeler tarafından yapılıyor. 

Emlak vergisi ne kadar?

2020 yılı için emlak vergisi artış oranı yüzde 22,58 olarak belirlenmiştir. Örneğin 2019 yılında ödemiş olduğunuz 100 TL'lik vergiyi, 2020 yılında 122,58 TL olacak şekilde ödeme yapılması gerekiyor.

Kimler emlak vergisi ödeyecek?

Taşınmaz mala ait tapuda belirtilen kişi veya kişilerin emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Ülkemizde çok sayıda kayıt dışı gayrimenkuller olduğundan bu durumda noterde senet veya sözleşme imzalanması şartı bulunuyor. Bu belgenin imzalandığı gün vergi yükümlülüğü de başlıyor. 

Kimler emlak vergisinden muaf?

Geliri olmadığını beyan eden kişiler, sadece sosyal güvenlik kurumlarından aylık alanlar, gaziler, engelliler, şehit dul ve yetimlerin brüt 200 metrekareyi geçmemek şartıyla sahip oldukları evler için emlak vergisi ödenmiyor. 

2020 emlak vergileri ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman? Nasıl ödenir?


Geri Dön