19 / 04 / 2024

Emlak vergileri ne zaman ödenir 2014?

Emlak vergileri ne zaman ödenir 2014?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergileri ne zaman ödenir 2014? İşte vergi ödeme zamanları...



Emlak vergileri ne zaman ödenir 2014?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergileri hangi dönemde ödenir?


Emlak vergileri yılın belli dönemlerinde iki eşit taksit halinde ödeniyor. İsteyen vergi mükellefleri vergi borcunu ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. Ancak ikinci taksit döneminde bu şekilde bir ödeme kabul edilmiyor.


Emlak vergileri ne zaman ödenir?

Emlak vergileri için ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenecekken emlak vergileri için ikinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.


Emlak vergisi hesaplama..

Emlak vergisi için ödenecek bedel, söz konusu taşınmazın hangi belediye sınırları içerisinde yer aldığına göre değişkenlik gösteriyor.


Büyükşehir belediye sınırları içerisinde yer alan bir taşınmaz mal için ödenecek bedel, normal yörelerde ödenecek bedelin 2 katı değerinde oluyor.


Emlak vergileri oranları 2014:

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Emlak vergisi belediyeye mi ödenir?


Geri Dön