26 / 04 / 2024

Emlak vergileri ne zaman ödenir?

Emlak vergileri ne zaman ödenir?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergileri ne zaman ödenir? Emlak vergisi kaç taksit halinde ödeniyor? İşte Emlak Vergisi Kanunu ile ilgili yasal hükümler...



Emlak vergileri ne zaman ödenir?

Emlak vergileri, konut, işyeri, bina ve arazi gibi gayrimenkullerden alınıyor. Emlak Vergisi Kanununa göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller bu vergiye tabi tutuluyor.


Peki vergi yükümlüleri emlak vergilerini ne zaman ödüyor? Kimler emlak vergisinden muaf tutuluyor? Emlak vergileri kaç taksit ile ödeniyor?


Yeni bir emlak satın aldığınızı ve emlak vergileri için ne yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Bu durumda ilk olarak yapmanız gereken şey bağlı olunan belediyeye emlak bildiriminde bulunmak.


Emlak vergisi beyannamesi, tapunun alındığı yıl sonuna kadar belediyeye verilmesi gerekiyor. Beyanname verildikten sonra "muafiyet" özellikleri de bulunmuyorsa, kişi emlak vergisi yükümlüsü oluyor.


Kimler emlak vergisi ödemez?

200 metrekareyi geçmeyen tek bir kışlık meskene sahip ve bunun yanında bir yazlığı olmayan;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler, emlak vergisi ödemiyor.


Emlak vergileri ne zaman ödenir?

Emlak vergileri iki eşit tasit halinde ödeniyor. Vergi ödemelerinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenirken; ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.



Emlak vergisi Kasım 2013!
Ne kadar emlak vergisi borcum var?



Geri Dön