19 / 04 / 2024

Emlak vergilerini internetten ödeme!

Emlak vergilerini internetten ödeme!

Emlak vergisi borcunuz olduğunu ancak ödeme yapmanız gereken belediyenin ise uzak olduğunu farz edelim. Emlak vergilerini internetten ödeme nasıl oluyor? İşte emlak vergisi ile ilgili sorularınızın yanıtı...



Emlak vergilerini internetten ödeme!

Emlak vergileri için ödemeler gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Birden fazla ancak ayrı ayrı semtlerde olan gayrimenkul ödemeleri yine ayrı ayrı ödeniyor. Her gayrimenkulün vergisi, bağlı olduğu belediyeye ödeniyor.


Ancak, ödemesi yapılacak gayrimenkul şehir dışındaysa vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Peki, emlak vergileri internetten nasıl ödeniyor? 


İnternetten emlak vergisi ödeyebilmek için belediyelerin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor. Bugün hemen hemen tüm belediyelerin bu sistemi kullanması ile birlikte, henüz bu sisteme dahil olmayan belediyeler de bulunuyor.


Bu nedenle gayrimenkulünüzün bağlı olduğu belediyenin bu sistemi kullanıp kullanmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Eğer kullanıyorsa, emlak vergileri internetten ödenebiliyor. Amcal kullanmıyorsa, vergi borcunuzu belediyeye giderek ödemeniz gerekiyor.


Emlak vergileri bilindiği üzere iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. 2013 yılı birinci emlak vergileri en son 31 Mayıs'ta ödenmişti, İkinci taksitlerin ise bu ay sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.




Belediye emlak vergisi ödeme!
E-belediye hizmeti sunan belediyeler nelerdir?



Geri Dön