26 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 7 gün sonra sona eriyor!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 7 gün sonra sona eriyor!

Türkiye'de milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri 1 Kasım tarihinde başlamıştı. Emlak vergisinde ikinci taksit dönemi 7 gün sonra sona eriyor.



Emlak vergisi mükellefleri ikinci taksit ödemelerinin son gününün yaklaşmasının ardından ödeme detaylarını araştırmaya başladı. Emlak vergisini ödeyecek kişiler ödemelerinin nasıl yapacaklarını merak ediyor. 

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 7 gün sonra sona eriyor!

Emlak vergisi borcu sorgulama

Milyonlarca gayrimenkul sahibi, emlak vergisi borçlarının olup olmadığını E-devler aracılığıyla öğrenebilir. İlk olarak mükellefin E- Devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı hizmet sayfasına giriş yapması, daha sonra da Vergi Borcu sorgulama kısmına girmesi gerekiyor. T.C. kimlik no ve E -Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılarak emlak vergisi borcu sorgulanıp öğrenilebiliyor. 

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 7 gün sonra sona eriyor!

Emlak vergisi borcu nasıl ödenir

Emlak vergisi internet aracılığıyla ödenebiliyor. Emlak vergisi ödemelerinde 4 farklı seçenek mevcut. Bu ödeme şekilleri şöyle: 

1. Gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin banka hesabına havale ya da EFT ile ödeme yapılabiliyor.

2. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi aracılığıyla da emlak vergisinin ödemesi gerçekleştirilebiliyor.

3. E-Devlet sisteminden çeşitli vergi borçları ödenebilir. 

4. İnteraktif Vergi Dairesi aracılığıyla yine E -Devlet şifresi ile girilerek borç sorgulama ve öğrenme işlemleri yapılabiliyor.

<resim4>

Emlak vergisi nasıl hesaplanıyor? 

Emlak vergisi mükellefleri emlak vergisi bedellerinin nasıl hesaplandığını da merak ediyor. Peki emlak vergileri nasıl hesaplanıyor? İşte detaylı hesaplama örneği... 

Gayrimenkulün rayiç bedelinin tespit edilmesi isteniyor. Bunun üzerine yüzde 4.55 eklenecek; bu yeniden değerleme oranının yarısına denk düşüyor, çıkan miktara ve evin cinsine göre ödeme miktarı belirleniyor.

Emlak vergisinde sıfır oran imkanı!

Değerli konut vergisinden 22 milyon TL toplandı!

Ev alım satımlarında yeni dönem başlıyor!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön