20 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme günü ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme günü ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için her sene ödeniyor. Verginin 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayı itibariyle başladı. Peki, emlak vergisi 2. taksit son ödeme günü ne zaman?



Emlak vergisi 2. taksit son ödeme günü ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için her sene ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Emlak vergisinin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. En son ödeme 1 Haziran 2015 tarihinde yapıldı. 


Verginin 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayı itibariyle başladı. Peki, emlak vergisi 2. taksit son ödeme günü ne zaman?


Emlak vergisi 2. taksit son ödeme günü, 30 Kasım olup, hala vergi borcunu ödemeyen mükelleflerin önünde son 12 gün bulunuyor.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.


Emlak vergisi oranları:

Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.



Konut emlak vergisi muafiyetleri nelerdir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön