25 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?



Konut, iş yeri, arsa ve araziler için her sene ödenen vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor.

1319 sayılı Kanun gereğince tahsil edilen emlak vergisi, ilçe belediyelerinde ödeniyor. Gayrimenkulü farklı bir şehirde olan mal sahipleri ödemelerini online bir şekilde e-belediyeden yapabiliyor. İnternetten ödeme yapmak istemeyen kimseler herhangi bir belediyeye giderek gayrimenkulü için emlak vergisi borcunu ödeyebiliyor.

Ödeme ayrıca anlaşmalı bankaların şube ve ATM'lerinden ve PTT havalesi ile de yapılabiliyor.

Vergi için ödenecek bedel taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Konutlar, işyerleri, arsa ve araziler için belirlenen oranlar ile bu değer çarpılarak emlak vergisi borcu tespit ediliyor. Emlak vergisi büyükşehirlerde yüzde 100 zamlı olarak tahsil ediliyor. 

Ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. Emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başladı. Ödemeler 30 Kasım 2018 akşamına kadar devam ediyor. 

Emlak vergisi oranları 2018


Türü Normal yöre  Büyükşehir

Mesken    Binde 1 Binde 2

İşyeri    Binde 2 Binde 4

Arsa    Binde 3 Binde 6

Arazi    Binde 1 Binde 2


Gayrimenkul vergilerinin 2. taksitinde son 10 gün!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön