24 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksiti için son 5 gün!

Emlak vergisi 2. taksiti için son 5 gün!

Gayrimenkul sahiplerinden hala emlak vergisini ödemeyen kimselerin 30 Kasım tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Buna göre, emlak vergisi 2. taksiti için son 5 gün kaldı..



Emlak vergisi 2. taksiti için son 5 gün!

Gayrimenkul sahiplerinden hala emlak vergisini ödemeyen kimselerin 30 Kasım tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Buna göre, emlak vergisi 2. taksiti için son 5 gün kaldı. 


Emlak vergisi ödenecek taşınmazda varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler mükellef oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Vergi için ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor. Ödeme yapmak için mükellef kimlik belgesi ile birlikte belediyenin tahsilat veznelerine müracaat edebiliyor.


Ayrıca, vergi ödemeleri internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


20 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön