25 / 04 / 2024

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 5 gün!

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 5 gün!

Veraset ve intikal vergisi, miras kalan taşınmaz mallar için ödeniyor. Üç sene boyunca senede iki taksitte ödenebilen veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 5 gün bulunuyor..



Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 5 gün!

Veraset ve intikal vergisi, miras kalan taşınmaz mallar için ödeniyor. Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince ödenen bu vergi, şahıslara ait mallar ile Türkiye’de bulunan malların; ölüm, bağış (hibe) ya da herhangi bir şekilde karşılıksız olarak bir kişinin mülkiyetinden diğer bir kişinin mülkiyetine geçmesi sonucu ödeniyor.


Vergi 3 sene boyunca senede 2 taksit olmak üzere toplam 6 taksitte ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor.


Ölen kimsesin kanuni ikametgahı Türkiye’de ve ölüm Türkiye’de gerçekleşmiş ise, mükelleflerin de Türkiye’de bulunmaları halinde ölüm tarihini takip eden 4 ay içinde;


Ölen kişinin kanuni ikametgahı Türkiye’de ve ölüm yabancı bir memlekette gerçekleşmiş ise; ölüm tarihini takip eden 6 ay içinde;


Mükellefler vefat eden kişinin bulunduğu yerin dışında başka bir yabancı memlekette olduğu takdirde ise ölüm tarihini takip eden 8 ay içerisinde ilgili Vergi Dairesine dilekçe veriyor. 


Veraset ve intikal vergisi taksitleri:

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti: Mayıs ayı

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti: Kasım ayı


2015 yılı veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Buna göre, veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 5 gün bulunuyor.


Veraset ve intikal vergisi dilekçesi 2015!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön