24 / 04 / 2024

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 8 gün!

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 8 gün!

Veraset ve intikal vergisi, menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde mirasçılardan tahsil ediliyor. Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 8 gün bulunuyor..



Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 8 gün!

Kasım ayında ödenmesi gereken vergiler arasında veraset ve intikal vergisi de bulunuyor. 7338 sayılı kanun gereğince ödenen bu vergi, menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde mirasçılardan tahsil ediliyor.


Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Ölen kimsesin kanuni ikametgahı Türkiye’de ve ölüm Türkiye’de gerçekleşmiş ise, mükelleflerin de Türkiye’de bulunmaları halinde ölüm tarihini takip eden 4 ay içinde;


Ölen kişinin kanuni ikametgahı Türkiye’de ve ölüm yabancı bir memlekette gerçekleşmiş ise; ölüm tarihini takip eden 6 ay içinde; ilgili Vergi Dairesine dilekçe veriliyor. 


Veraset ve intikal vergisi 3 sene boyunca ödeniyor.  Senede 2 eşit taksit halinde ödenebilen verginin taksit ödemeleri Mayıs ve Kasım aylarında yapılıyor.  Buna göre ilk taksit ödemeleri en son 1 Haziranda ödenmişti. 


Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti 2015 ödemeleri ise 1 Kasım itibariyle başladı.  Ay sonunda sona erecek veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 8 gün bulunuyor.



Veraset ve intikal vergisi gecikme cezası ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön