28 / 03 / 2024

Emlak vergisi 2015 oranları!

Emlak vergisi 2015 oranları!

Emlak vergisi her taşınmaz malda farklı oranlarda hesaplanıyor. Taşınmaz malın sahip olduğu rayiç bedel, verginin ne kadar olacağını belirliyor. Peki, emlak vergisi 2015 oranları ne kadar?



Emlak vergisi 2015 oranları!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor.


Senede iki eşit taksit halinde ödenmesi gereken emlak vergisi her taşınmaz malda farklı oranlarda hesaplanıyor. Taşınmaz malın sahip olduğu rayiç bedel, verginin ne kadar olacağını belirliyor.


Ayrıca büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi diğer yörelere göre yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, Emlak vergisi 2015 oranları ne kadar?


Emlak vergisi 2015 oranları ne kadar?

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değerine ve türüne göre belirleniyor. Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi iade edilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön