25 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2018 takvimi!

Emlak vergisi 2018 takvimi!

Emlak vergisi ödemeleri 2018 yılı için geçtiğimiz ay başladı. Peki, emlak vergisi en son ne zamana kadar ödenir? Emlak vergisi 1. taksiti ne zaman? Emlak vergisi 2. taksiti ne zaman? İşte emlak vergisi 2018 takvimi..



Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri 2018 yılı için geçtiğimiz ay başladı. Vergi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini ödemeye devam ediyor. Mükellefler istemeleri halinde vergi borcunun tamamını kapatabiliyor.

Ancak 1. taksit döneminde herhangi bir ödeme yapmadan 2. taksit döneminde tüm borcun kapatılmak istenmesi halinde ödeme yapılmayan taksit için gecikme cezası doğuyor.

Bu ceza, ödemenin yapılmadığı her ay için uygulanıyor. Gecikmenin yaşandığı her ay için yüzde 1.40 oranında ceza kesiliyor. Gecikme 1 gün bile olsa aylık vergi cezası kesiliyor.

Emlak vergisi bağlı olunan ilçe belediyesinde ödeniyor. Ödemeler belediyeye giderek ya da internet üzerinden e-belediye uygulaması ile yapılabiliyor.

Ayrıca anlaşmalı bankaların internet şubesi, ATM veya şubesinden ve PTT aracılığı ile de ödeme yapmak mümkün.

Peki, emlak vergisi en son ne zamana kadar ödenir? Emlak vergisi 1. taksiti ne zaman? Emlak vergisi 2. taksiti ne zaman?

Emlak vergisi 2018 takvimi
Emlak vergisi 1. taksit dönemi: 1-31 Mart, 1-30 Nisan, 1-31 Mayıs.
Emlak vergisi 2. taksit dönemi: 1-30 Kasım.

Emlak vergisi oranları
Meskenlerde; büyükşehirde binde 2, normal yörede binde 1
İşyerlerinde; büyükşehirde binde 4, normal yörede binde 2
Arsalarda; büyükşehirde binde 6, normal yörede binde 3
Arazilerde; büyükşehirde binde 2, normal yörede binde 1

 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön