26 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2018 artış oranları!

Emlak vergisi 2018 artış oranları!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisi değerleri, Takdir Komisyonu tarafından yeniden belirlendi. İşte emlak vergisi 2018 artış oranları..



Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene iki eşit taksit halinde ödenecek. Emlak Vergisi Kanunu gereğince her 4 yılda bir emlak vergisi değerleri, Takdir Komisyonu tarafından yeniden belirleniyor. 


Geçtiğimiz aylarda 2018, 2019, 2020 ve 2021 yılı için teşkil edecek emlak değerleri Takdir Komisyonları tarafından belirlendi.


Emlak vergi değerlerinin 2018 ve akabindeki yıllar için yeniden belirlenmesi nedeni ile emlak vergisi fiyatları yükselmiş oldu. Yapılan artışın fazla olduğunu düşünen kimseler 7 Eylül'e kadar itiraz davasını açtı.


Dava açılan bölgelerde ise değer hesaplaması yeniden gözden geçirilecek. Dava açılmayan bölgelerde Takdir Komisyonları tarafından belirlenen değerler geçerli olacak. 2


Emlak vergisi 2018 artış oranları

TürüNormal yöre Büyükşehir

MeskenBinde 1Binde 2

İşyeriBinde 2Binde 4

ArsaBinde 3Binde 6

AraziBinde 1Binde 2


2018 emlak vergisi sorgulama

2018 yılı emlak değerleri muhtarlıklardan veya belediyelerden öğrenebiliyor. Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler de yine bu işlem için belediyeden veya online işlemlerden öğrenebiliyor.


Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, bu sistem ile sorgulama yapılabiliyor. Aynı zamanda ödemeler de internet üzerinden online bir şekilde gerçekleşebiliyor.


Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi'nden de sorgulama işlemi yapılabiliyor. T.C. Kimlik No, Nüfus Cüzdanı Seri No ile Annenizin Kızlık Soyadı gibi bilgilerin girilmesi ve güvenlik kodunun onaylanması gerekiyor. Akabinde açılan ekranda borç sorgulama yapılabiliyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön