18 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi 2017!

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi 2017!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince tüm gayrimekul sahipleri tarafından ödenen emlak vergisi için 2. taksit ödeme dönemi ay sonunda sona eriyor..



Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince tüm gayrimekul sahipleri tarafından ödeniyor. Evi, arsası, arazisi ve işyeri olan herkes, her sene bu vergiyi ödemekle mükellef oluyor.

 
 
Gayrimenkulünü bu sene alan kimselerin vergi sorumluluğu 2018 yılında başlıyor. 2017 yılına ait vergi borcunun eski malik tarafından ödenmesi gerekiyor.

 

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde, ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi.

 

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi 2017


Emlak vergisi 2.taksit ödeme zamanı 1 Kasım'da başladı. Vergide 2.taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor olup, mükelleflerin bu süre içinde ödeme yapmaları gerekli.

 

Emlak vergisi, taşınmazın bulunduğu yerin ilçe belediyesinde ödenebiliyor. Gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


 
Ayrıca, internet üzerinden de ödeme yapılması mümkün olup, belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor.  

 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön