19 / 03 / 2024

Emlak vergisi borcu nasıl silinir?

Emlak vergisi borcu nasıl silinir?

Emlak vergisi 2. taksit dönemi tamamlandı. Emlak vergisi taksitlerini ödemeyi unutanlar için yapılandırma müjdesi geldi. Emlak vergisi borcu nasıl silinir? İşte başvuru şartları ve tüm merak edilenler...



Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun kapsamında özel idarelerine olan borçlar, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizler yapılandırılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, Ticaret Bakanlığı'na, il özel idarelerine, belediyelere, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları'na (YİKOB) bağlı tahsil dairelerine ödenecek tutarların ilk taksiti 1 Şubat'a, SGK'ya ödenecek tutarların ilk taksiti ise 1 Mart tarihine kadar ödenecek.

Emlak vergisi borcu nasıl silinir?

''Emlak vergisi borcu nasıl silinir?'' sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor...

Emlak vergisi borcu olup olmadığını öğrenmek ve teyit etmek isteyen vatandaşların belediyelere gitmeleri veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi'nden sorgulamaları gerekiyor.

- 2020 yılı emlak değerleri muhtarlıklardan veya belediyelerden öğrenebiliyor.

- Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler de yine bu işlem için belediyeden veya online işlemlerden öğrenebiliyor.

- Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, bu sistem ile sorgulama yapılabiliyor. Aynı zamanda ödemeler de internet üzerinden online bir şekilde gerçekleşebiliyor.

- Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi'nden de sorgulama işlemi yapılabiliyor.

- T.C. Kimlik No, Nüfus Cüzdanı Seri No ile Annenizin Kızlık Soyadı gibi bilgilerin girilmesi ve güvenlik kodunun onaylanması gerekiyor. Akabinde açılan ekranda borç sorgulanabiliyor.

Emlak vergisi yapılandırma başvuru

Emlak vergisi yapılandırma başvurusu vergi, öğrenim veya katkı kredisi, idari para cezası borçları için başvurular internetten www.gib.gov. tr, e-devlet (www.turkiye. gov.tr) adreslerinden ya da ilgili vergi dairesine şahsen veya posta yolu ile gerçekleşebilecek.

SGK'ya borçlar için ise işverenler başvurularını e-Sigorta kanalıyla internetten yapabilecekleri gibi, elden ya da posta yoluyla SGK müdürlüklerine gerçekleştirebiliyor. Genel Sağlık Sigortası borçları için başvuru şartı aranmazken, emlak vergisi ve su borçları için başvuru adresi belediyeler...

Emlak vergisi borcu hesaplama 2020

Gecikme faizi/zammı silinecek.
Yİ-ÜFE tutarı hesaplanacak.

İlk taksit süresi içinde peşin ödeme yapılırsa Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim gerçekleşecek.

Taksitli ödemelerde anapara ve YİÜFE tutarından oluşan borç, belirlenen katsayılarla hesaplanacak.

Emlak vergisi borçluları dikkat! Son gün 31 Aralık!

Bu fırsat kaçmaz! 5 soruda yapılandırma!


Geri Dön