16 / 04 / 2024

Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi!

Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi!

Emlak vergisi cezası kesilen ancak kesilen cezayı, dava konusu yapmaksızın kabul ederek ve ödemek üzere iyi niyetlerini ifade eden mükellefler emlak vergisi ceza indirim dilekçesi vererek, indirimden faydalanabiliyor...



Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi!

Emlak vergisini zamanında ödemeyenlere ödemedikleri her ay için belli bir oranda ceza uygulanıyor. Bu noktada, vergi mükellefi kesilen cezaya itiraz etmeksizin kabul ederek ve ödemek üzere iyi niyetini gösterdiği takdirde verilecek emlak vergisi ceza indirim dilekçesi ile, cezaya indirim yapılabiliyor.


Konu ile ilgili hususlar  Vergi usul Kanunu kapsamında 376. maddede şu şekilde açıklanıyor;


Vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında indirme

Madde 376 – (Değişik : 22/7/1998 - 4369/17 md.)

İkmalen, re'sen veya idarece tarh edilen vergi veya vergi farkını ve aşağıda gösterilen indirimlerden artakalan vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarını mükellef veya vergi sorumlusu ihbarnamelerin tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde ilgili vergi dairesine başvurarak vadesinde veya 6183 sayılı Kanunda belirtilen türden teminat göstererek vadenin bitmesinden itibaren üç ay içinde ödeyeceğini bildirirse:


1. Vergi ziyaı cezasında birinci defada yarısı, müteakiben kesilenlerde üçte biri,


2. Usulsüzlük veya özel usulsüzlük cezasının üçte biri;

İndirilir.


Mükellef veya vergi sorumlusu ödeyeceğini bildirdiği vergi ve vergi cezasını yukarıda yazılı süre içinde ödemez veya dava konusu yaparsa bu madde hükmünden faydalandırılmaz.

Yukarıdaki hükümler vergi aslına tabi olmaksızın kesilen usulsüzlük cezaları hakkında da uygulanır.


Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alıyor. Formu doldurup gönderdiğiniz takdirde, talebiniz incelemeye alınıyor.



Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi!





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön