19 / 04 / 2024

Emlak vergisi hangi ay 2017?

Emlak vergisi hangi ay 2017?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi hangi ayda ödenir 2017?



1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Bu vergiyi gayrimenkulün sahipleri ödüyor. 


Gayrimenkule paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisinde tek mesken muafiyeti bulunuyor. Kanun gereğince 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor.


Vergi mükelleflerinin düzenli olarak vergilerini her sene ödemeleri gerekiyor. Vergi ödemeleri senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. Peki, emlak vergisi hangi ay 2017?


Emlak vergisi hangi ay 2017?

Emlak vergisi ilk taksit ayları: Mart, Nisan, Mayıs.

Emlak vergisi ikinci taksit ayları: Kasım.


Emlak vergisi gayrimenkulün bağlı olduğu ilçe belediyesine ödeniyor. Gayrimenkulün bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.

 



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön