25 / 04 / 2024

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?

1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında yer alıyor. Peki, emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?



Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında yer alıyor. Vergi, taşınmazın türüne göre belirlenen oranların, taşınmaz değeri üzerinden hesaplanması ile tespit ediliyor.


Emlak vergisi mükellefi, gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Vergi sorumluluğu taşınmazın satın alındığı tarihten itibaren değil, bir sonraki sene itibariyle başlıyor. Örneğin gayrimenkulü 2017 yılında aldığınızı düşünelim, bu durumda vergi sorumluluğu 2018'de başlıyor. Peki, emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?


Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?

Emlak vergisi için ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. Vergi ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Vergi için ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön