19 / 04 / 2024

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir?: Emlak vergileri 2013 yılı için ilk taksit dönemi geçmiş olup, son gün 31 Mayıs'tı. İkinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek....




Emlak vergisi hangi aylarda ödenir?


Emlak vergisi gayrimenkul sahiplerinin her yıl belirli dönemlerde ödemeleri gereken bir vergidir. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayımladığı vergi takviminde belirtilen tarihler arasında ödeniyor. 2013 yılı vergi takvimine göre bu senenin emlak vergisi hangi aylarda ödenir? diyorsanız hemen yanıtlayalım. Emlak vergileri 2013 yılı için ilk taksit dönemi geçmiş olup, son gün 31 Mayıs'tı. İkinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.


Emlak vergisi oranları 2013


Normal Yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda bulunan bina, arsa ve arazilerin emlak vergisi oranları, normal yörelerde yer alan taşınmaz malların emlak vergisi oranlarından yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi nereye ödenir?


Emlak vergileri için ödemeler gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ancak, gayrimenkulün şehir dışında olduğu durumlarda vergi ödemesi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.




İnternetten emlak vergisi ödeme!
Emlak vergisi muafiyeti!
Emlak vergisi kredi kartıyla ödenir mi?




Geri Dön