25 / 04 / 2024

Emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

Emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller emlak vergisinin konusunu oluşturuyor. Vergi her sene belli aylarda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?



Emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller 1319 sayılı kanunu gereğince emlak vergisinin konusunu oluşturuyor. Vergi her sene belli aylarda iki eşit taksit halinde ödeniyor.


Yeni gayrimenkul satın alanların vergi sorumluluğu, satışın gerçekleştiği seneyi takip eden yıl başlıyor. Buna göre 2015 yılı içerisinde bir ev aldığınızı düşünelim. Yıl sonuna kadar belediyeye beyanname vermeniz gerekiyor. Vergi mükellefiyetiniz ise 2016 yılında başlıyor.


Emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

Emlak vergisi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ancak, taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Emlak vergisi ödeme kanalları arasında internet seçeneği de yer alıyor. Ancak internetten ödeme yapılabilmesi için belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor gerekli.  


E-belediyenin kullanılıyor olması halinde ödemeler internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor. 


Emlak vergisi hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri: Mart, Nisan ve Mayıs ayları.

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri: Kasım ayı.



10 soruda emlak vergisi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön