25 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme işlemi 2015!

Emlak vergisi ödeme işlemi 2015!

Ev ve işyeri olan kimseler ile arsa ve arazi sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergilerin başında emlak vergisi bulunuyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ve nasıl ödenir? İşte emlak vergisi ödeme işlemi 2015..



Emlak vergisi ödeme işlemi 2015!

Ev ve işyeri olan kimseler ile arsa ve arazi sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergilerin başında emlak vergisi bulunuyor. Bu vergi, taşınmazın değeri üzerinden belli oranlarda her sene belediyeye ödeniyor.


Emlak vergisi ödemeleri Vergi Takvimine göre yapılıyor. İki eşit taksitte ödenebilen verginin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


Emlak vergisi ödeme oranları..

Emlak vergisi oranları şu şekilde; Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi ödeme işlemi..

Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyenin vergi tahsilat veznelerine yapılıyor. Farklı bir şehirde bulunan taşınmaz mallar için vergi ödemesi PTT havalesi ile yapılabiliyor.

 

Belediyenin e-belediye sistemine dahil olması halinde internet üzerinden de ödeme yapılabiliyor.


10 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön