24 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme süresi 2016!

Emlak vergisi ödeme süresi 2016!

Taşınmaz mal sahiplerini ilgilendiren vergi dönemleri Mart ayı itibariyle başladı. Bu vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Peki, ödemeler kaç aylık bir süre içerisinde yapılıyor? Emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?



Emlak vergisi ödeme süresi 2016!

Taşınmaz mal sahiplerini ilgilendiren vergi dönemleri Mart ayı itibariyle başladı. Bu vergilerin başında ev, işyeri, arsa veya arazi ayırmaksızın heps için ödenen emlak vergisi geliyor.


Emlak vergisini, Türkiye sınırları içerisinde taşınmazı bulunan herkes ödüyor. Bir gayrimenkulün küçük bir hissesine sahip olanlar bile vergi mükellefi oluyor.


Hisseli taşınmazlarda vergilendirme mülkiyet türüne göre değişiyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisinde sıfır oranlı uygulama

Emlak vergisinde 1319 sayılı kanun kapsamında daimi ve geçici muafiyetlikler bulunuyor. Vergide ayrıca tek mesken muafiyeti bulunuyor. 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor.


Vergi ödemelerinden muaf olmayan taşınmaz mal sahipleri ödemelerini sene içerisinde iki taksitte yapabiliyor.Peki, ödemeler kaç aylık bir süre içerisinde yapılıyor? Emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?


Emlak vergisi ödeme süresi 2016

Vergide ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere 3 aylık bir süre içerisinde; İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyesine gidilerek ya da internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor.



Emlak vergisinde sakatlık indirimi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön