23 / 04 / 2024

Emlak vergisi online ödeme!

Emlak vergisi online ödeme!

Emlak vergisi ödemeleri gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye gidilerek yapılıyor. Ancak kimi belediyelerde vergi, internet üzerinden ödenebiliyor. Emlak vergisi online ödeme konusu ile ilgili detaylar haberimizde...



Emlak vergisi online ödeme!

200 metrekareyi geçmeyen tek bir konuta sahip SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olup başka geliri olmayanlar ile bunların dul ve yetimleri; Emekli olmayan, başka yerden de geliri olmayan işsizler ve ev hanımları; Engelli vatandaşlarımız; Şehitlerin dul ve yetimleri; Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Vergi muafiyetine dahil olmayan gayrimenkul sahipleri, her yıl iki taksit halinde söz konusu gayrimenkullerinin emlak vergilerini ödemekle yükümlü oluyor.


Peki emlak vergisi ödemeleri için illa belediyeye gitmek mi gerekiyor? Emlak vergisi online ödeme imkanı yok mu diyorsanız, bu sorunuzun yanıtı bağlı olduğunuz belediyeden belediyeye göre değişkenlik gösteriyor.


Çünkü internet üzerinden ödemenizi yapabilmeniz için, belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor. Eğer belediyeniz bu sisteme dahil ise, emlak verginizi online olarak ödeyebiliyorsunuz.



Emlak vergisi online ödeme İstanbul!
Diğer E-belediye hizmeti kullanan belediyeler!





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön