25 / 04 / 2024

Emlak vergisi online ödeme İstanbul 2021!

Emlak vergisi online ödeme İstanbul 2021!

Türkiye sınırları içinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Ev sahipleri vergileri online ödeyebiliyor. İşte emlak vergisi online ödeme İstanbul 2021...



Emlak vergisi online ödeme İstanbul 2021!
Türkiye sınırı içerisinde bulunan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunan yıl başlıyor ve elden çıkarılan zamana kadar devam ediyor. Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; vergi değerini tadil eden sebeplerin oluşması durumunda, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi, dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi, muafiyetin sukut ettiği tarihi takip eden bütçe yılın ardından başlıyor.

Emlak vergisi online ödeme İstanbul 2021!

Emlak vergisi zammı 2021

Vergi Kanunu'na göre, vergi, harç ve ceza artışlarında kullanılan ‘yeniden değerleme oranı’ belli oldu. Emlak vergisi için uygulanması planlanan 2021 zam yüzde 9.11 olarak açıklandı. Bu kapsamda emlak vergisine yüzde 4.55 oranında zam uygulanıyor. 

Emlak vergisi hesaplama 2021 

2020 yılından önceki yıllarda emlak vergisi mükellefi olanlar bu yıl vergi ödeyecek. 2021 yılına ait emlak vergisinin tarh ve tahakkukunda esas alınacak vergi değerinin (matrahın) hesabı ile bina, arsa veya araziye geçtiğimiz yıl malik olunması durumunda mükellefiyetin başlangıç yılı olan 2021 yılı vergi değerinin hesabı bu Tebliğ kapsamında açıklanan esaslar kapsamında yapılacak. 

Emlak vergisi online ödeme İstanbul 2021!

Emlak vergisi ödeme 2021 

Emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri başladı. Emlak vergisinde 2. taksit dönemi Kasım ayında başladı. Emlak vergisinde ödemeler taşınmazın bulunduğu belediyelerce alınıyor. Gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına EmlakVergisi Mükellef numarasının yazılmasıyla tamamlanıyor.

Emlak vergisi online ödeme İstanbul 2021!

Emlak vergisi online ödeme İstanbul 2021

Vergilerini ödemek isteyenler için online ödeme kolaylığı da sunuluyor. Geçmişte vergi daireleri tarafından alınan emlak vergileri artık internet üzerinden de ödenebiliyor. Vergisini sorgulama isteyenler online sistem üzerinden vergi borçlarını kolayca görüntülerken, ödemelerini tamamlayabiliyor.

2021 vergi takvimi!

Emlak vergisinde 2021 tarifesi!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön