25 / 04 / 2024

Emlak vergisi oranları!

 Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..



Emlak vergisi taşınmazlara ait o yıl içindeki rayiç bedellere göre hesaplanır. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösteriyor?


Emlak vergisi oranları taşınmazların ne olduğuna göre değişiyor. Büyük şehir belediye sınırları dışında bulunan taşınmazlar ve Büyük şehir belediye sınırları içinde bulunan taşınmazlar arasında farklar olabiliyor. 


Büyük şehir belediye sınırları dışında olan taşınmazların emlak vergisi oranları nelerdir?


Meskenlerde binde 1, işyerlerinde binde 2, arsalarda binde 3, arazilerde emlak vergisi oranları binde 1 olarak belirlenmiştir.


Büyük şehir belediye sınırları içinde olan taşınmazların emlak vergisi oranları nelerdir?



Meskenlerde binde 2, işyerlerinde binde 4, arsalarda binde 6 araziler emlak vergisi oranları binde 2 olarak belirlenmiştir.


Büyük şehir belediye sınırları içinde bulunan bu taşınmazların oranı 2 kat daha fazladır.


Emlak vergisi bedelleri; vali, belediye başkanı, defterdar,  tapu sicil müdürü veya vekilleri, belediyeden yetkili bir memur, ticaret odası, ziraat odası ve esnaf odaları görevlilerinden meydana gelen komisyonlar tarafından belirleniyor.




Emlak vergisi neye göre hesaplanır?


Emlak vergisi nereye ödenir?

Emlak vergisi muafiyeti nasıl olur?



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com



Geri Dön