18 / 04 / 2024

Emlak vergisi muafiyeti nasıl olur?

Emlak vergisi muafiyeti nasıl olur?

Emlak vergisi muafiyeti nasıl olur? Emlak vergisi muafiyeti için bir kaç koşul gereklidir? Peki emlak vergisinden muaf olmak için gerekli koşullar nelerdir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..



Emlak vergisi muafiyeti nasıl olur?


Herhangi bir arazi, arsa ve ev gibi taşınmaza sahip malikler devlete vergi ödemek zorundadır ancak birkaç istisna durumda  malik kişi emlak vergisinden muaf olabilir. Peki bu istisnai durumlar nelerdir?


 Kimler emlak vergisinden muaftır?


1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'nda da açıkça belirtilen hükümler uyarınca, hem bina hem de arazı vergisi ödemeyecek (kiralamamak şartıyla) kurumlar şunlardır. Özel bütçeli idareler, belediyeler, il özel idareleri, köy tüzel kişilikleri, kanunla kurulan üniversiteler, kamu menfaatine yararlı dernek binaları, devlete ait binalar, zirai üretim amacıyla kullanılan pek çok gayrimenkul için emlak vergisi muafiyeti vardır.


Bunların haricinde 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskeni olan emekliler, hiç geliri olmayanlar, şehit yakınları, özürlüler ve gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri de emlak vergisinden muaf olan kişilerdir. Fakat bu muafiyet otomatik olarak gerçekleşmediği için bu kişilerin mutalaka durumlarını ispat eden bir belgeyle belediyelere başvurması gerekmektedir.


Emlak vergisi nedir?

Ev satın alırken emlak vergisi!


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön