20 / 04 / 2024

Emlak vergisi taksitleri 2014!

Emlak vergisi taksitleri 2014!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından, gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Her sene iki eşit taksit halinde veriliyor. İşte emlak vergisi taksitleri 2014 yılı dönemleri..



Emlak vergisi taksitleri 2014!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından, gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Her sene ödenmesi gereken emlak vergisi, iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


İsteyen mükellefler, vergi borcunu ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. Ancak, bu ödeme şekli ikinci taksit dönemi için geçerli olmuyor. Peki, emlak vergisi taksitleri ne zaman ödenir?


Emlak vergisi taksitleri ne zaman 2014?

Vergi taksitleri her sene yılın belli dönemlerinde ödeniyor. İlk taksit için 3 aylık bir süre bulunurken, ikinci taksitlerin ise 1 ay içerisinde ödenmesi gerekiyor.


Emlak vergisi taksit ödeme zamanı:

İlk taksitler: Mart, Nisan ve Mayıs ayları

İkinci taksitler: Kasım ayı.


Emlak vergisinde tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. 200 metrekarelik büyüklüğü aşmayan tek meskene sahip bazı kimseler emlak vergisi muafiyetinden faydalanabiliyor. Peki kimler sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabilir?


- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Ev hanımları

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Muafiyetten yararlanma hakkına sahip olan kimselerin gayrimenkulün bulunduğu belediyeye bildirimde bulunmaları gerekiyor. 


Emlak vergisi hesaplama örneği!


Geri Dön