19 / 04 / 2024

Emlak vergisi hesaplama örneği!

Emlak vergisi hesaplama örneği!

Her sene iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisinin 2014 yılına ait ilk taksit ödemeleri 2 Haziran'da sona erecek. Peki kim ne kadar vergi ödeyecek? İşte emlak vergisi hesaplama örneği...



Emlak vergisi hesaplama örneği!

Her sene iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisinin 2014 yılına ait ilk taksit ödemeleri 2 Haziran'da sona erecek. Peki kim ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi hesaplamaları nasıl yapılır?


Emlak vergisi için ödenecek bedel, sahip olunan taşınmaz malın rayiç bedeli üzerinden emlak vergisi oranın hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi oranları büyükşehirlerde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. 2014 yılına ait emlak vergisi oranları aşağıda sıralanıyor:


Emlak vergisi oranları 2014

Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


2014 Emlak vergisi hesaplama örneği:

1. Emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip bir arsanın emlak vergisi oranı binde 3'tür. Buna göre söz konusu arsa için ödenecek emlak vergisi bedeli 150 TL'dir.


2. Emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip bir arazinin emlak vergisi oranı binde 1'dir. Buna göre söz konusu arazi için ödenecek emlak vergisi bedeli 50 TL'dir.


3. Emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip bir meskenin emlak vergisi oranı binde 1'dir. Buna göre söz konusu mesken için ödenecek emlak vergisi bedeli 100 TL'dir.


4. Emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip bir binanın emlak vergisi oranı binde 2'dir. Buna göre söz konusu bina için ödenecek emlak vergisi bedeli 200 TL'dir.


5. Emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip arsanın emlak vergisi oranı binde 6'dır. Buna göre söz konusu arsa için ödenecek emlak vergisi bedeli 300 TL'dir.


6. Emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip arazinin emlak vergisi oranı binde 2'dir. Buna göre söz konusu arazi için ödenecek emlak vergisi bedeli 100 TL'dir.


7. Emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip meskenin emlak vergisi oranı binde 2'dir. Buna göre söz konusu mesken için ödenecek emlak vergisi bedeli 200 TL'dir.


8. Emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip binanın emlak vergisi oranı binde 4'tür. Buna göre söz konusu bina için ödenecek emlak vergisi bedeli 400 TL'dir.


Emlak vergisi itiraz hakkı!


Geri Dön