25 / 04 / 2024

Emlak vergisi takvimi 2017!

Emlak vergisi takvimi 2017!

Emlak Vergisi Takvimi 2017'ye göre vergi ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Mükellefler isterse ilk taksit döneminde borcunun tamamını ödeyebiliyor..



Gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Bu vergi 1319 sayılı kanun gereğince her sene belli ve aynı dönemlerde ödeniyor.


Emlak vergisi iki taksit halinde ödenebiliyor. İsteyen mükellefler vergi borcunun tamamını ilk taksit döneminde ödeyebiliyor. Ancak ilk taksit döneminde ödeme yapmayıp, ikinci dönemde hepsini kapatma hakkı bulunmuyor. Bu şekilde ödeme yapan kimselere ilk taksit için aylık gecikme cezası uygulanıyor.


Emlak vergisi takvimi 2017

1. taksit dönemiMart, Nisan, Mayıs
2. taksit dönemiKasım


Yukarıdaki tabloda da görüldüğü üzere emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor, 31 Mayıs akşamı mesai bitiminde sona eriyor. İkinci taksitler ise 1-30 Kasım arasında yapılıyor.


Emlak vergisi için ödemeler bağlı olunan ilçe belediyesine yapılıyor. Mükellefler belediyelerin tahsilat veznelerine gidebildiği gibi, gitmeye vakit bulamayanlar veya gitmek istemeyenler ödemelerini internet üzerinden gerçekleştirebiliyor.


Ancak bunun için belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması gerekiyor. Ödemeler ayrıca anlaşmalı bankaların internet bankacılığı veya ATM'sinden yapılabiliyor. PTT aracılığı ile de emlak vergisi ödemek mümkün.


Emlak Vergisi Hesaplama 2017!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön