28 / 03 / 2024

Emlak vergisi takvimi 2015!

Emlak vergisi takvimi 2015!

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. İşte emlak vergisi takvimi 2015..



Emlak vergisi takvimi 2015!

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Emlak vergisi oranları mesken, işyeri, arsa ve araziler için ayrı ayrı oranlarda tespit ediliyor.


Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Yukarıda da görüldüğü üzere, emlak vergisi oranları büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Vergi ödemeleri belediyeye yapılıyor.


Emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi takvimi 2015 şu şekilde;


Emlak vergisi takvimi 2015..

Emlak vergisi 1. taksiti: Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi.

Emlak vergisi 2. taksiti: Kasım ayı içerisinde ödenecek.



Emlak vergisi internet vergi dairesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön