23 / 04 / 2024

Emlak vergisinde tavan uygulaması!

Emlak vergisinde tavan uygulaması!

Torba yasa tasarısı ile emlak vergisi ile detaylar netleşti. Emlak vergisindeki aşırı artışa karşı vatandaşı korumak adına tavan uygulaması geliyor. Buna göre arsa ve arazilerin 2017 değeri, 2018 yılı içindeki değer artışıyla bu değerin yüzde 50'sini geçmeyecek.



Fahiş emlak vergisinin önüne geçmek isteyen yeni düzenleme komisyondan geçti. Torba yasa tasarısı ile emlak vergisinde yeni düzenlemeler geldi.

 

Emlak vergi artışından vatandaşı korumak için tavan uygulaması gelecek. 2017'deki arsa veya arazi değeri 2018 yılında yapılacak değer artışı bu değerin yüzde 50'sini aşamayacak.

 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre köylerde alınması gereken emlak vergisi ile Belediye Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarının alınması, 2017 yılınından 31 Aralık 2020'ye uzatılıyor. 

 

Ev sahibine iyi haber


Belediyelerin emlak vergisi değerlerindeki fazla artışa karşı vatandaşı korumak için tavan uygulaması gelecek. Buna göre arsa ve arazilerin 2017 değeri, 2018 yılı içindeki değer artışı yapıldığında bu değerin yüzde 50'sinden fazla olmayacak.

 

2020'ye kadar harç yok

Köylerde tüzel kişiliğin kaldırılmasıyla Emlak Vergisi Kanunu'na göre alınacak vergi ile Belediye Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarının alınması, 31 Aralık 2017'den 31 Aralık 2020 tarihine öteleniyor. 

 


EMLAK VERGİSİ ÖDEME İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Emlak bildirimi için gerekli belgeler şu şekilde;
  2. Tapu fotokopisi,
  3. Binalar için yapı kullanma izin fotokopisi,
  4. Binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak ve numarası)
  5. Beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi,
  6. Vergi numarası ve T.C. kimlik numarası

 


Emlak vergisi değerlerine yapılan itirazlar TBMM'de!

 


Geri Dön