19 / 04 / 2024

Emlak vergisinden bir bölüm muhtarlara verilsin!

Emlak vergisinden bir bölüm muhtarlara verilsin!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadın muhtarlarla buluştu. En yaygın örgütün muhtarlık olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, emlak vergisinin küçük bir kısmının muhtar bütçesi olarak tahsis edilebileceğini söyledi.



Yenikapı Etkinlik Alanı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Sosyal Adalet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konulu toplantıda kadın muhtarlarla buluştu. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, kadın muhtarların sayısının artması gerektiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Bitlis, Sinop, Muş ve Şanlıurfa'da kadın muhtar olmadığını aktardı. Kılıçdaroğlu bu durum için, "Önümüzdeki seçimlerde mutlaka en az bir kadın muhtar seçiniz. Böylece Türkiye'nin 81 ilinde de kadın muhtar olsun." dedi.

Muhtarlık için hedef koyan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

"Tam 82 değişik kanunda 354 madde muhtarlarla ilgilidir, muhtar sözü geçer. 82 kanunu ne siz ne de hukukçular bilir. Sizin bir kanununuz yok. Milletvekillerinin, belediye başkanlarının, cumhurbaşkanının, bakanlıkların, her şeyin var. Madem bütün Anadolu coğrafyasına yayılmışız, her köy ve mahallede muhtarlarımız var. Bütüncül bir kanun olmalı. O kanunu ele aldığınızda muhtarların görevleri olacak, diğer kanunlarla ilgili bağlantılarınız, hepsi orada görülecek. Sizin bir temel kanununuz olacak. Muhtarlık kanununda birleşik oy pusulasının olması lazım. Dolayısıyla sadece sizin görev, yetki ve sorumluluğunu belirleyen bir bağımsız yasanız olmalı. Yasayla size bir büro görevlisi tahsis edilmelidir. Ücretinin de genel bütçeden karşılanması lazım. Çünkü siz seçimle geldiniz, sıradan bir atamayla gelmediniz. Sizin niye bütçeniz yok? Emlak vergisinin en azından çok küçük bir rakamı muhtara bütçe olarak tahsis edilebilir."

 

 


Geri Dön