19 / 04 / 2024

Emlak vergisinden kimler muaf olabilir?

Emlak vergisinden kimler muaf olabilir?

Emlak vergisi yılda iki kez ödeniyor. Emlak vergisinin ilk taksidi 1 Mart ikinci taksidi ise 2 Aralık. Peki evi olan herkesin emlak vergisi ödemesi yapması zorunlu mu? Kimler emlak vergisinden muaf? Emlak vergisinden muaf olanların ödedikleri vergi geri alınır mı? Emlak vergisi iadesi nasıl alınır?



Emlak vergisinin ikinci taksidi 2 Aralık 2019 Pazartesi günü sona erecek. Milyonlarca emlak vergisi mükellefi konut, arsa, bina gibi taşınmazları nedeniyle emlak vergisi ödemesi gerekmektedir. Emlak vergisi yılda iki kez olmak üzere, lk taksidi 1 Mart ikinci taksidi ise 2 Aralık tarihlerinde ödeniyor. Peki evi olan herkesin emlak vergisi ödemesi yapaması zorunlu mu? Kimler emlak vergisinden muaf olabilir? Emlak vergisinden muaf olanların ödedikleri vergi geri alınır mı? Emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, şehit yakınları ve gaziler, ev hanımları, işsizler, emekliler, dul ve yetimler geliri olmayanlar sıfır vergiden yararlanabilmeleri için en fazla brüt olarak 200 metre kareyi aşmayan bir taşınmazı olması gerekmektedir. Bir konutu bulunanlar bu sıfır vergiden yararlanabilirler.

Vergi muafiyetinden yararlanabilmek için mutlaka durumunu bildiren bir dilekçe ile bizzat başvuru yapmak gerekmektedir. Belediye Başkanlığının Emlak birimlerine yapılacak şahsen başvurular ile daha önce yapılan ödemeleri geri alabilecekler. İşsizler, şehit yakınları, gaziler, ev hanımları, emekliler, yetimler emekliler geriye dönük vergilerinin iadesini Vergi usul kanun 120. maddeye göre dilekçe vererek ödedikleri verginin iadesini isteyebilirler.


 


Geri Dön