26 / 04 / 2024

Emlak vergisinin 2. taksitleri ne zaman ödenecek?

Emlak vergisinin 2. taksitleri ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi ödeyecek mükellefler detayları araştırmaya başladı. Her sene iki taksit şeklinde ödenen vergi borcu geri sayım başladı. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi 2. taksitleri ne zaman ödenecek?



Milyonlarca mükellef emlak vergisi ödeme tarihlerni araştırıyor. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mayıs'ta ödenen ilk taksitten sonra dikkatler ikinci taksit ödemelerine döndü. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sitesi üzerinden EFT veya havale şeklinde ödemelerini yapabilecek. Peki, emlak vergisi taksitleri nasıl ödeniyor? Emlak vergisi 2. taksitleri ne zaman ödenecek? İşte konuya ilişkin bütün merak edilenler...

Emlak vergisinin 2. taksitleri ne zaman ödenecek?

EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sitesi aracılığıyla EFT veya havale yoluyla emlak vergilerini ödeyebiliyor. Emlak vergisi, bir seferde ödenebileceği gibi iki taksite bölünerek de ödenebiliyor.

Ödemelerde belediyele tarafından verilen beyanname dolduruluyor. Buna ek olarak beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır olması gerekli. Beyanname için meskenin olduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası belirtilmeli. Ödemeler, gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelere veya havale ile belediyelerin banka hesaplarına gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda emlak vergisi ödemeleri artık internet aracılığıyla da yapılıyor.

 Emlak vergisinin 2. taksitleri ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi ödemsi yapmak için farklı seçenekler yer alıyor. Ödemelerini internetten gerçekleştirmek isteyemeyen mükellefler belediyeden işlem yapabiliyor. Bunların yanı sıra emlak vergisi ödemeleri banka şubelerinden de gerçekleştirilebiliyor. 

 Emlak vergisinin 2. taksitleri ne zaman ödenecek?

Online emlak vergisi ödemelerinde ise 3 farklı seçenek mevcut: 

1- Gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin banka hesabına havale veya EFT gerçekleştirilebilir.

2- Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden de emlak vergisi ödenebiliyor.

3- E-Devlet aracılığıyla da çeşitli vergi borçlarının ödemeleri yapılabiliyor.

Platformdaki "İnternet Vergi Dairesi" sekmesinden emlak vergisi sorgulaması da yapılabiliyor. 

Emlak vergisinin 2. taksitleri ne zaman ödenecek?

EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN?

İlk taksiti Mayıs 2021'de ödenen emlak vergisinin ikinci taksiti ödemeleri 1 Kasım'da başlayacak. Vatandaşlar isterlerse tek seferde ödeyebilecekleri gibi Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere iki taksit olarak da emlak vergilerini ödeyebiliyor.

Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 10 gün sonra başlıyor!

Emlak vergisi 2022’de ne olacak?


Geri Dön