19 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?

Her yıl iki kere belediyelere ödenen emlak vergisi ikinci taksit dönemi yaklaştı. Peki emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek? Ödemeler ne zaman başlayacak? İşte tüm merak edilenler...



Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkulü olanların, her yıl mayıs ve kasım aylarında iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri şartı bulunuyor. Bina, arsa ve arazi için ödenen bu vergileri belediyeler tarafından alınıyor. 

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi yaklaştı. 2. taksit ödemeleri Kasım ayında yapılacak. Emlak vergisini sorgulama isteyen vatandaşlar da online sistem üzerinden vergi borçlarını kolayca öğrenebiliyor ve ödemelerini tamamlayabiliyor.

Emlak vergisi nasıl sorgulanır?

Emlak vergisini sorgulamak isteyen vatandaşlar, e-devlet sistemi üzerinden sorgulama yapabiliyor. Bunun için ilk önce e-devlet sitesine giriş yapılması gerekiyor, ardından arama bölümünde emlak vergisi kelimelerini aratarak kolayca emlak vergisi sorgulanabiliyor.

Emlak vergisi nasıl ödeniyor?

Emlak vergisini ödemek isteyen kişiler,  İnteraktif Vergi Dairesi adlı resmi intenet sitesine giriş yapıyor. Siteye kimlik bilgileri giriş yapan vatandaşlar, sayfada bulunan ödeme seçenekleri köşesinde ödeme işlemini de yapabiliyor. Ödeme yapacak vatandaş belge numarası veya referans numarası ile vergi borcunu ödeyebilir. Gerekli numarayı giren kişi açılan sayfadaki formu doldurması gerekiyor.

Emlak vergisinden kimler muaf?

Türkiye içinde 200 metrekareden büyük olmayan konuta sahip olmak.

18 yaş ve üzeri düzenli geliri olmamak.

SGK tarafından ölüm aylığı, dul ve yetim aylığından herhangi birini almak.

Mevcut mülkten kazanç elde edilmiyor olması.

Ev dışı mülk sahibi olmak.

Yılda dönemsel olarak kullanılan yazlık konutlar.

Yukarıda sayılan şartlardan biri olması durumunda kişilerin emlak vergisi ödemesi gerekmiyor.

15 soruda emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman? Nasıl ödenir?

 

 


Geri Dön