27 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi yaklaşıyor. Emlak vergisi 2. taksit ne zaman? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte tüm merak edilenler...



Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) ikinci taksit ödemeleri konusunda mükellefler, belirlenen süre zarfında taksit ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Emlak vergisinde ilk ödeme tarihi Mayıs ayı olurken, ikinci ödeme tarihi Kasım ayı olarak açıklandı.

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman?

Emlak vergisi, düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebilir. İlk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; ikinci taksitlendirme ise kasım ayında yapılıyor.

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden alınan beyannamenin doldurulması gerekiyor. Bunun yanında beyanname için başvuru yapılırken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması gerekiyor. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildiriliyor. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yapılabilir. Bunların dışında artık internetten ödeme yapıyor.

Kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Geliri olmadığını beyan eden kişiler, sadece sosyal güvenlik kurumlarından aylık alanlar, gaziler, engelliler, şehit dul ve yetimlerin brüt 200 metrekareyi geçmemek şartıyla sahip oldukları evleri bulunanların emlak vergisi ödemesi gerekmiyor.

15 soruda emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman? Nasıl ödenir?


Geri Dön