28 / 03 / 2024

Emlakçılıkta sanal gerçeklik gözlüğü dönemi yeniden başladı!

Emlakçılıkta sanal gerçeklik gözlüğü dönemi yeniden başladı!

Koronavirüs salgını sonrasında sosyal mesafenin daha da önem kazanması emlakçılık sektörünü de etkiledi. Son yıllarda emlak sektörünün tartışmalı konusu olan VR gözlükler pandemi ile beraber yeniden gündeme geldi. 



Pandemi ile gündeme gelen mesafe kuralları, emlakçılık sektöründe yeni satış kanallarının oluşmasına neden oldu. Emlak sektöründe son yıllarda kullanılan ancak insan gücünün yerine geçmesi ihtimali nedeni ile tartışılan VR gözlükler yeniden kullanılmaya başlandı.

 

Montenegro’da yükselen Baywiev Hills Montenegro projesi ile tanınan Maya Montenegro CEO’su Gani Uğur Bozel, sanal gözlük deneyimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal mesafe anlayışıyla birlikte  online satış kanallarına ilginin arttığını söyleyen Uğur Bozel, “Emlak sektörünün aktif olarak kullandığı örnek daire uygulamalarını, projemiz Montenegro’da olduğu için gerçekleştirmeyi düşünmemiştik. Maket ve web sitesi üzerinden yürüttüğümüz pazarlama çalışmalarımızla da projemizin güçlü yönlerini yeterince yansıtamadığımızı düşünüyorduk. Deneyim odaklı bir pazarlama stratejisi uygulamak istedik. Pandemi nedeniyle kısıtlanan seyahatler bizi teknolojinin nimetlerinden faydalanmaya itti. Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisi ile Montenegro’da hazırladığımız daireleri oda oda dolaşmak, dilediğiniz detayları değiştirerek istediğiniz biçimde görebilmek ve hatta bir kahve eşliğinde dairelerimizin balkonunda Adriyatik manzarasını izlemek mümkün” dedi. 

Sadece gözlük değil, interaktif simülasyon teknolojisi 

Emlak sektörünün bugüne kadar kullandığı VR teknolojisinde 360 derece çekilen fotoğrafların arka arkaya sıralandığını, derinlik algısı olmadığı için sağlıklı sonuçlar vermediğini hatta kullanıcıda kısa süre sonra rahatsız hissi uyandırdığını söyleyen Gani Uğur Bozel, “360 VR olarak adlandırılan eski teknoloji bitmiş projelerin fotoğraflarından ibaretti ve gerçeklik hissi uyandırmıyordu. Bayview Hills Montenegro için hazırladığımız Simülasyon VR’de projemizin derinlik algısı yaratılmış 3D çizimler kullandık. RealTime teknolojisi ile duvarlardan objelere pek çok detayı kişiselleştirerek interaktif gezinme özgürlüğü sağladık. Öte yandan çeşitli zamanlarda aldığımız gerçek drone görüntülerini simülasyona dahil ederek satın aldığınız dairenin manzarasını birebir deneyimlemenizi sağladık” şeklinde konuştu.

Emlakçılıkta sanal gerçeklik gözlüğü dönemi yeniden başladı!

VR Teknolojileri ile ev satışlarını hızlandı 

Bayview Hills Projesi’nin ön satış döneminde yüzde 10’luk kısmının satışının gerçekleştiğine değinen Bozel, “Bu satış pandemi öncesinde gerçekleşti. Bazı daire sahipleri inşaat alanını görmek istedi ve birlikte Montenegro’ya gittik. Ancak pandemi döneminde geliştirdiğimiz sanal gerçeklik uygulaması ile daire satın almak isteyen kişilere keyifli bir deneyim yaşattık. Bu deneyim sayesinde yıl sonuna kadar hedeflediğimiz projenin % 40’ını satabilme hedefimize çok yaklaştık” diye konuştu. 

Projede yaşamın Eylül 2021'de başlayacağını söyleyen Montenegro’da yeni bir proje için çalışmalarımıza başladık. Öte yandan bölgede aldığımız taahhüt işleri ile hem Türk malzemelerinin kalitesini hem de Türk işçiliğinin özenini Avrupa’ya göstermeye başladık. Hedefimiz en kısa zamanda Avrupa’nın diğer ülkelerini de ülkemizin inşaat sektöründeki başarıları ile tanıştırabilmek” dedi.

Sanal gerçeklik gözlüğü ile gayrimenkul gezme devri başladı!


Geri Dön